back to top
32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Π. Κόκκαλης, Λ. Κονιόρδου, Αλ. Νικολαΐδης και Ρ. Χρηστίδου υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

Διαβάστε επίσης

Ο γνωστός επιχειρηματίας Πέτρος Κόκκαλης, ο πρώην ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η γνωστή τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου και η ηθοποιός, πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, περιλαμβάνονται στην λίστα των νέων υποψηφίων που ενέκρινε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Επίσης, εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες της Ελευθερίας Αγγέλη, συντονίστριας του δικτύου νεολαιών του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, του Νίκου Γραικού, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Φωνή Γραφή» για τη διάδοση των νέων ελληνικών στη Γαλλία, του Μάριου Θεοφιλάτου, μουσικού και μέλους της Γραμματείας του Κ.Σ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, της Γιώτας Λαζαρόπουλου, προέδρου εργαζομένων στην εθνική τράπεζα, του σκηνοθέτη – ανάπηρου ακτιβιστή, Α. Ρέλλα και του καθηγητή Μιχάλη Σπουρδαλάκη, ο οποίος ηταν και πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Εν τω μεταξύ έντονη φημολογία για τις επόμενες υποψηφιότητες που εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και γύρω από δυο ακόμη καλλιτέχνες: Τους ηθοποιούς Α. Γεωργούλη και Μ. Τουμασάτου.

Η δήλωση Π. Κόκκαλη

Ως εκπρόσωπος της πολιτικής –οικολογικής κίνησης «Κόσμος» δικαιολόγησε τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωση του:

Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία και βρίσκεται αντιμέτωπος με την κλιματική αλλαγή και την εξάντληση των φυσικών πόρων, την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων και την ύπαρξη ακραίων ανισοτήτων, αποτελεί υποχρέωση όλων μας να αναλάβουμε δράση.

Είναι, λοιπόν, ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ», ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «ΚΟΣΜΟΣ».

Ο ΚΟΣΜΟΣ είναι μία πολιτική κίνηση που εμπνέεται από τις αρχές της αειφορίας, της αλληλεγγύης, της καινοτομίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Με στόχο τη συλλογική ευημερία, ο ΚΟΣΜΟΣ συμβάλλει στον επαναπροσανατολισμό της πολιτικής προς μια νέα κατεύθυνση στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Γη. Είναι η πρώτη κίνηση πολιτών, η οποία έχει ευθυγραμμίσει την πολιτική της δράση με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ, οι οποίοι υπεγράφησαν από 193 χώρες το Σεπτέμβριο του 2015. Για την επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων και με ορίζοντα το 2030, οφείλουμε να έχουμε μετρήσιμες πολιτικές και να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Μαζί με πολλούς άλλους και άλλες, πάνω από δέκα χρόνια, αγωνιζόμαστε για την προώθηση αυτών των αρχών μας. Τώρα έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα στον αγώνα για το μέλλον της Ευρώπης.

Προσερχόμαστε, λοιπόν, στην πλατιά ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που σηματοδοτεί αυτό το ψηφοδέλτιο, με σκοπό να συμβάλουμε στην αναχαίτιση του ακραίου συντηρητισμού στην Ευρώπη και την υπεράσπιση της δημοκρατίας, αλλά και στην ηχηρή ανάδειξη των 17 Παγκόσμιων Στόχων, ως κεντρική προτεραιότητα, στη λήψη των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Πρόθεσή μου είναι, ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «ΚΟΣΜΟΣ», να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η Ευρώπη να βαδίσει στον δρόμο της αλληλεγγύης, της γνώσης και της βιώσιμης ανάπτυξης. Ένας κόσμος είμαστε, δεν υπάρχει άλλη Γη. Είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε τώρα για τον εναλλακτικό μονόδρομο της αειφορίας και της αλληλεγγύης.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα