back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιώργος Καμίνης στον Αθήνα 9.84: “Βλέπουμε να ανεβαίνει ένα κύμα ευρωσκεπτικισμού στην ΕΕ. Δεν πρέπει ποτέ να κουραστούμε να λέμε ότι είναι άκρως σημαντικό για τη χώρα να υπάρχει ευρωπαική ομπρέλα, αλλά και για την Ευρώπη  να είναι ενωμένη.”

Διαβάστε επίσης

Αθήνα, 2019/03/29

“Βλέπουμε να ανεβαίνει ένα κύμα ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό να υπάρχει ευρωπαϊκή ομπρέλα, να υπάρχει Ενωμένη Ευρώπη”, τόνισε στον Αθήνα 9.84 ενόψει των ευρωεκλογών, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργος Καμίνης. Μιλώντας στην εκπομπή “Αθήνα Σήμερα” και στη Νόνη Καραγιάννη, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι παίζει κοντόφθαλμο παιχνίδι όταν χαρακτηρίζει τις ευρωεκλογές “δημοψήφισμα” θέλοντας να τις υποτάξει στην κομματική του επικράτηση πάνω στον κ. Τσίπρα. Ακόμη, έκανε λόγο για τεράστια ευθύνη και του Πρωθυπουργού, εάν , όπως είπε, πάει να θολώσει τα νερά και να απαλύνει τις εντυπώσεις της δικής του ήττας.”

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

“Όταν έρχεται ο κ. Μητσοτάκης και αγνοεί την κρισιμότητα των επικείμενων ευρωεκλογών και πάει να τις υποτάξει στην κομματική του επικράτηση επί του κ. Τσίπρα και λέει ότι θα είναι δημοψήφισμα, ουσιαστικά παίζει ένα πολύ κοντόφθαλμο παιχνίδι. Ούτως ή άλλως τα παλαιότερα χρόνια- μέσα στον εφησυχασμό μας- υποβαθμίζαμε τις ευρωεκλογές, φανταστείτε τώρα ότι το κάνουν επίτηδες και το προωθούν και οι δύο μονομάχοι” είπε χαρακτηριστικά ο κ Καμίνης, επικρίνοντας τη στάση του Προέδρου της ΝΔ

Παράλληλα, έκανε λόγο για τεράστια ευθύνη του Πρωθυπουργού .
“Είναι τεράστια και η ευθύνη του κ. Τσίπρα, αν για να θολώσει τα νερά και να απαλύνει τις εντυπώσεις της δικής του ήττας, που την αναμένει με βεβαιότητα, πάει να κάνει αυτήν την εκλογική σούπα στις 26 Μαιΐου και να τα βάλει όλα σε μια μαρμίτα  και να τα ανακατέψει ώστε να μην ξέρει ο κόσμος για τι ψηφίζει.”

Ο κ Καμίνης αναφερόμενος στο μήνυμα των ευρωεκλογών, έκανε λόγο για αυτόνομο νόημα, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα γίνει αντιληπτό παρά τις κρατούσες συνθήκες πόλωσης και επισήμανε την ανάγκη κινητοποίησης των πολιτών.

“Στο ΚΙΝΑΛ, έχουμε να δώσουμε μία μάχη στον κόσμο, όχι μόνο για να μπορέσουμε να έχουμε επιτυχία στις ευρωεκλογές, αλλά κυρίως για να κινητοποιήσουμε τους πολίτες όσον αφορά το νόημα αυτής της μεγάλης αναμέτρησης. Είμαι αισιόδοξος ότι κόσμος θα κατορθώσει, έστω μέσα σε αυτές τις δυσμενείς πολιτικά συνθήκες της πόλωσης να καταλάβει το αυτόνομο νόημα των ευρωεκλογών” σημείωσε χαρακτηριστικά.

*ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κ Καμίνης για τη Χρυσή Αυγή και υπενθυμίζοντας τη ρήση του αείμνηστου Ηλία Ηλιού…”θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα”, επισήμανε: “η τήρηση της νομιμότητας είναι το μεγάλο μας όπλο απέναντι στην εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Εκτός από την πολιτική αντιπαράθεση υπάρχει και το πεδίο της νομιμότητας”

Οπως είπε χαρακτηριστικά: “Η καθοδική πορεία της άρχισε εκείνη τη μεγάλη Πέμπτη, οπότε η αστυνομία – επιτέλους- τους εμπόδισε να κάνουν το συσσίτιο μίσους. Βρήκα την ευκαιρία, γιατί δεν είχαν ζητήσει άδεια από τον Δήμο, όπως ήταν τυπικά υποχρεωμένοι. Κυρίως όμως, ήταν θέμα συνταγματικής νομιμότητας. Δεν επιτρέπεται σε ένα δημόσιο χώρο και μάλιστα στην κεντρική πλατεία της χώρας στην πλατεία Συντάγματος να διεξάγεται ένα ρατσιστικό συσσίτιο.”

Στην επισήμανση της Νόνης Καραγιάννη ότι στην πορεία του καθοδηγείται από σημαντικά θέματα που αφορούν στη Δημοκρατία και το αξιακό της πλαίσιο, όπως φάνηκε και στις δύο θητείες του στον Δήμο Αθηναίων και ως εκ τούτου επρόκειτο για …dna-ική αντίδραση, ο κ Καμίνης απάντησε: “Αυτά δίδαξα ως καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, αυτά επέβαλα -στο βαθμό που μπορούσα – ως Συνήγορος του Πολίτη και αυτά εφάρμοσα ως Δήμαρχος”

Σε ερώτηση εάν είναι ενδεχομένως υπερβολικό το διακύβευμα των ευρωεκλογών- το στοπ στην ακροδεξιά- γιατί ενδέχεται να ενισχυθεί με αυτό τον τρόπο, επισήμανε:
“Εκτός από την ακροδεξιά που θέλει την εθνική αναδίπλωση και ένα τμήμα της ριζοσπαστικής αριστεράς δεν θέλει την ΕΕ και προτιμά την επιστροφή στο Εθνος – Κράτος και τη διάλυση της Ευρώπης” . Και κατέληξε: “Δεν πρέπει ποτέ να κουραστούμε να λέμε ότι είναι άκρως σημαντικό για τη χώρα να υπάρχει ευρωπαική ομπρέλα, αλλά και για την Ευρώπη  να είναι ενωμένη.”

ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα