back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δ. Κουτσούμπας: Ένα δυνατό «ναι» στο ΚΚΕ είναι το πιο δυνατό «όχι» στην ΕΕ

Διαβάστε επίσης

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας , παρουσίασε τον κατάλογο των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος.

Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας, είπε, μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ένα δυνατό «ναι» στο ΚΚΕ είναι το πιο δυνατό «όχι» στην ΕΕ. Απευθυνόμαστε στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία που εδώ και δεκαετίες βιώνει στο πετσί της την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ. Στους εργαζόμενους που είδαν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών να τσακίζονται από το αντεργατικό οπλοστάσιο της ΕΕ.
Στους αγρότες που καταχρεώνονται και βλέπουν ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική δεν τους έσωσε από τα χρέη, τους εκτοπίζει από την αγροτική παραγωγή, για χάρη των μεγάλων αγροτικών εκμεταλλεύσεων, των μεγαλεμπόρων και των βιομηχάνων.
Στους επαγγελματίες που αντιλαμβάνονται ότι οι οδηγίες και οι κατευθύνσεις της ΕΕ έχουν μοναδικό στόχο να τους εκτοπίσουν για να συγκεντρώσουν την αγορά σε ολοένα και λιγότερα χέρια.
Στη νεολαία που μαθαίνει από τα σχολικά βιβλία για τις δήθεν ιερές αξίες της ΕΕ, που δεν είναι άλλες από τη συνεχή κινητικότητα, τη δια βίου εκμετάλλευση, τη μισή δουλειά και μισή ζωή, ιδιαίτερα για τις νέες γυναίκες.
Απευθυνόμαστε σε όσους είδαν αυτά τα χρόνια πιο καθαρά τον αποκρουστικό και βάρβαρο χαρακτήρα της ΕΕ, ότι μέσα στην ΕΕ υπάρχουν μνημόνια διαρκείας για τους λαούς, ότι συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση αυτού του δρόμου.
Απευθυνόμαστε σε όσους δεν πιστεύουν πια το παραμύθι για την ΕΕ ως το «απάνεμο λιμάνι» που δήθεν θα μας προστάτευε από κρίσεις και περιπέτειες.
Η οδυνηρή εμπειρία των τελευταίων 10 ετών τα τίναξε όλα αυτά στον αέρα.»
Στη συνέχεια ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, εξήγησε, γιατί το ΚΚΕ δίνει τη μάχη των Ευρωεκλογών: «Δίνουμε τη μάχη, ενισχύουμε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και σε όλες τις εκλογικές μάχες:

• Γιατί, το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί, για να δυναμώσει η πάλη του λαού και να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, που θα ακολουθήσει κάθε αστική κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια, με πυρήνα είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ.

• Γιατί, η ψήφος στο ΚΚΕ στέλνει μήνυμα αντεπίθεσης, αισιοδοξίας και μαχητικότητας σ’ όσους παλεύουν για την ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη.

• Γιατί, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος καταδίκης της ιμπεριαλιστικής ένωσης της ΕΕ καθώς και των κυβερνήσεων και των κομμάτων που εφάρμοσαν και θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της, δηλαδή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

• Γιατί, το ΚΚΕ αγωνίζεται ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα των συνόρων της περιοχής.

Στους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές που παρουσίασε ο Δ. Κουτσούμπας, περιλαμβάνονται και οι Σεμίνα Διγενή και Λίλα Καφαντάρη. Επίσης , υποψήφιος θα είναι ο Γραμματέας της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος. Στη λίστα των υποψηφίων και δύο απόστρατοι αξιωματικοί του Στρατού, ο ταξιάρχος ε.α. Μιχάλης Σοφικίτης και ο συνταγματάρχης ε.α. Γιάννης Αγγέλου, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιος με το ΚΚΕ θα είναι και ο ομοσπονδιακός τεχνικός στο στίβο Γιώργος Πομάσκι, ενώ μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ έκανε ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής από τη Βοιωτία Γιάννης Βάγγος. Εκ νέου υποψήφιος θα είναι και ο νυν ευρωβουλευτής Κώστας Παπαδάκης.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα