back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εξιτήριο για μία 65χρονη εγκαυματία από το Μάτι – «Έχω πολύ θυμό μέσα μου»

Διαβάστε επίσης

Η 65χρονη Πηνελόπη Κωνσταντάκη, μία από τους βαρύτερους εγκαυματίες της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από 8 μήνες νοσηλείας, 5 χειρουργεία, 7 σηψαιμικά σοκ και 6μηνη παραμονή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι γιατροί της είπαν ότι κατέρριψε κάθε ιατρικό δεδομένο, καθώς η κατάσταση της ήταν πολύ βαριά, όπως εξήγησε η ίδια στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.

Η 65χρονη Πηνελόπη Κωνσταντάκη φέρει σοβαρά εγκαύματα στο 45% του σώματος της και οι περιγραφές της είναι συγκλονιστικές.

«Πήγα στην ΜΕΘ στο Θριάσιο, εκεί πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές. Μέρα με την ημέρα περίμεναν ότι θα τελείωνα. Τότε είπαν στον αδερφό μου να με αφήσει να πεθάνω αλλά εκείνος είπε θέλω να της δώσω και άλλη ευκαιρία και έτσι επέζησα», δηλώνει.

«O άνθρωπος πρέπει να ελπίζει και να προσπαθεί, να μην εγκαταλείπει. Μου είπαν οι γιατροί ότι κατέρριψα κάθε ιατρικό δεδομένο», είπε με χαμόγελο στα χείλη.

«Έκανα 4 με 5 χειρουργεία, οι πόνοι ήταν αφόρητοι», περιγράφει και προσθέτει «Έχω μεγάλο θυμό μέσα μου γι αυτό που πάθαμε».

Συγγενής της λέει «μας έλεγαν πηγαίνετε στην Ραφήνα να βρείτε τάφο. Την είχαν τελειωμένη τη γυναίκα».

Για τις εφιαλτικές ώρες την ημέρα της φωτιάς στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου 2018 λέει: «Βγήκα στο δημόσιο δρόμο και μου είπε η Πυροσβεστική ”δεν μπορείτε να κυκλοφορείτε μόνη σας. Εν τω μεταξύ, είδα έναν νεκρό πεσμένο δίπλα μου. Εκείνη την ώρα, περνούσε ένας γείτονας και με πήγε στη Ραφήνα, ήμουν σε κακό χάλι και με άφησε σε μια καφετέρια. Περίμενα μια ώρα παραλίγο να λιποθυμήσω. Δεν υπήρχαν ασθενοφόρα γιατί όλα τα ασθενοφόρα είχαν πάει όλα στο λιμάνι».

Η κ. Κωνσταντάκη έχει μεταφερθεί σε Κέντρο Αποκατάστασης προκειμένου να ακολουθήσει ειδική φυσικοθεραπεία, ενώ θα πρέπει πλέον να υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση κάθε τρεις ημέρες καθώς υπέστη πλήρη νεφρική ανεπάρκεια λόγω επιπλοκών από τα εγκαύματα.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα