back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Το εκτός λειτουργίας φωτοσύστημα ευθύνεται για το ατύχημα στον προαστιακό

Διαβάστε επίσης

Στο φωτοσύστημα που δεν λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια και στο απότομο φρενάρισμα αποδίδεται το ατύχημα στον προαστιακό στο ύψος του σταθμού των Αγίων Θεοδώρων, σύμφωμα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στον ΟΣΕ Κώστα Γενιδούνια.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Γενιδούνιας επισήμανε πως ο συρμός που κατευθυνόταν προς Αθήνα «σταμάτησε στα όρια του σταθμού των Αγίων Θεοδώρων, διότι δεν λειτουργεί το φωτοσύστημα που δείχνει στο μηχανοδηγό ότι εισέρχεται στο σταθμό. Ο συγκεκριμένος οδηγός δε, όταν κατάλαβε εμπειρικά ότι μπήκε στο σταθμό σταμάτησε το τρένο απότομα».

“Το σύστημα προστατεύει από το ανθρώπινο λάθος”

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΣΕ μάλιστα εξήγησε ότι τα φωτοσυστήματα που δεν λειτουργούν είναι και αυτά που προστατεύουν από το ανθρώπινο λάθος και σχολιάζοντας την στάση του μηχανοδηγού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έκανε όλες τις ενέργειες, όταν διαπίστωσε ότι μπαίνει στην παρακαμπτήριο, σταμάτησε εντός των ορίων του σταθμού και ένας επιβάτης που ήταν όρθιος τραυματίστηκε».

Ο κ. Γενιδούνιας κατήγγειλε πως «τα συστήματα έχουν πληρωθεί, έχουν εγκατασταθεί και δεν λειτουργούν εδώ και 15 χρόνια», ενώ απολογούμενος στο επιβατικό κοινό για τους τραυματισμούς και την ταλαιπωρία σημείωσε ότι «γίνονται έργα στο δίκτυο, παραδίδονται άλλα και υπάρχει καθυστέρηση σε κάποια άλλα».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα