back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παρουσίασε το ψηφοδελτίο της η «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας»

Διαβάστε επίσης

Σε ειδική εκδήλωση στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ παρουσιάστηκε σήμερα, από τον Πέτρο Κωνσταντίνου, η δεύτερη λίστα στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», η οποία περιλαμβάνει συνολικά 115 υποψηφίους.

Οι θέσεις των υποψηφίων...

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μίλησε ο υποψήφιος Κώστας Παπαδάκης (δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση μέσα στο σπίτι τους στο Πέραμα, τον Ιούνιο του ’12, από τάγμα εφόδου της ΧΑ), ο οποίος τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι «ο ρατσισμός ριζώνει στην φτώχεια και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό». Χρειάζεται-πρόσθεσε- αγώνας σε ολες τις γειτονιές. «Η Αθήνα δεν ανήκει στους φασιστες και στους ρατσιστές. Χρειάζεται προοπτική και ελπιδα στο αύριο και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την δύναμη και την παράταξη της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας».

Η Λαμπρινή Θωμά, δημοσιογράφος και πρώην εργαζόμενη στον δημοτικό Ρ/Σ «Αθήνα 9.84» τόνισε ότι στην πλατεία Βικτωρίας, όπου μένει, βλέπει κάθε μέρα το πρόσωπο του ρατσισμού να μεγαλώνει. « Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να μιλήσουμε σε αυτούς τους ανθρώπους αυτής της γειτονιάς να αγκαλιάσουν αυτούς τους ανθρώπους και γενικότερα να εξαλειφθεί το φαινόμενο του ρατσισμού…».

Η Σοφία Σισμάνη, υποψήφια και φοιτήτρια στο παιδαγωγικό τμήμα της Αθήνας, μίλησε για την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων και της Εκπαίδευσης γενικότερα. « Βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία να θέλει να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που συνέχεια το παραβιάζει… Το μέλλον των φοιτητών είναι η σύγκρουση και σε αυτό το πλαίσιο έχουμε δίπλα μας την ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η εναλλακτική λύση απέναντι στην Ακροδεξιά και τον ρατσισμό

Στο τέλος της εκδήλωσης μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας» Πέτρος Κωνσταντίνου , ο οποιος έκανε τις εξης επισημάνσεις:

– Υπάρχει εναλλακτική λύση ενάντια στην Ακροδεξιά και τον ρατσισμό. Αυτή την μάχη πάμε να δώσουμε. Η εναλλακτική λύση είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις Γειτονιές της Αθήνας.

– Αναφέρθηκε στην παρουσία των προσφύγων στα Διαβατά και στον σταθμό Λαρισης. «Γεροβασίλη και Βίτσας συναγωνίζονται σε καταστολή και απειλές σε βάρος των προσφύγων σε Διαβατά και Σταθμό Λαρίσης.Τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα επιστράτευσε η “κοινωνικά ευαίσθητη” κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να καταστείλει την μετακίνηση των προσφύγων προς τα σύνορα όπου έλπιζαν ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι στην Ευρώπη. Από χθες βράδυ η Γεροβασίλη μπλόκαρε την μετακίνηση των προσφύγων από τον σταθμό Λαρίσης βάζοντας στη θέση του τρένου λεωφορεία “μόνο για Έλληνες” ενώ στα Διαβατά έστησαν σιδερόφρακτο κλοιό των ΜΑΤ και επιτεθήκαν στους πρόσφυγες που βρέθηκαν εκεί με τα παιδιά τους.
Είναι πρόκληση-πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου – και βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς οι δηλώσεις Βίτσα που κατηγόρησε τους πρόσφυγες ως υποχείρια των διακινητών και ανθρώπους που τάχα “χρησιμοποιούν τα παιδιά τους ως ανθρώπινη ασπίδα”, δανειζόμενος την χυδαία φρασεολογία των ιμπεριαλιστών που βομβαρδίζουν αμάχους με το πανομοιότυπο επιχείρημα.

– Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο ρατσιστικό αποκλεισμό των προσφύγων σε στρατόπεδα γκέτο ενώ έχει ξεκινήσει τις εξώσεις οικογενειών προσφύγων που έχουν πάρει άσυλο αλλά δεν διαθέτουν τα στοιχειώδη για να ζήσουν τις οικογένειες τους. Χιλιάδες πρόσφυγες, ασυνόδευτοι ανήλικοι που έχουν μέλη των οικογενειών τους περιμένουν μάταια εδώ και δύο χρόνια την δυνατότητα για επανένωση.

Στην εκδηλωση παραβρέθηκε ο Καντίμ Χουσεΐν, πατέρας του αδικοχαμένου οικονομικού μετανάστη από το Πακιστάν, Σαχζάτ Λουκμάν.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα