back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επιχείρηση «Μπετόν αρμέ» έφερε στο φως τεράστια φοροδιαφυγή σε Μύκονο και άλλα κυκλαδίτικα νησιά

Διαβάστε επίσης

Σε επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Μπετόν αρμέ» προχώρησε τον προηγούμενο μήνα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε Μύκονο και άλλα κυκλαδίτικα νησιά, στοχεύοντας αυτή τη φορά σε ελέγχους σε διαφορετικού τύπου επαγγελματικές δραστηριότητες (οικοδομικές επιχειρήσεις κλπ) απ’ ότι έπραττε κατά την τουριστική σεζόν, όπου το κύριο βάρος των ελέγχων έπεφτε σε μπαρ και ξενοδοχεία.

Με βάση σχέδιο που εκπόνησε η Φορολογική Περιφέρεια Πειραιά, εφοριακοί μετέβησαν σε νησιά των Κυκλάδων και προσποιούμενοι τους ηλεκτρολόγους, τους υδραυλικούς και τους οικοδόμους, ζητούσαν να προμηθευτούν οικοδομικά υλικά.

Παράλληλα κατέγραφαν νυχθημερόν τις κάθε είδους δραστηριότητες, αδήλωτες κατά κανόνα, ορισμένων επιχειρήσεων οικοδομικών υλικών καθώς και συναφών με την οικοδομή επαγγελμάτων, καθώς αυτή την περίοδο δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα λόγω της ανέγερσης νέων κατοικιών ή της ανακαίνισης των ξενοδοχείων.

Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν εντυπωσιακά, καθώς η φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα κυριολεκτικά οργιάζουν.

Όπως διαπιστώθηκε, φορτηγά μετέφεραν χαλίκια και άλλα υλικά χωρίς παραστατικά. Με απόφαση της ΑΑΔΕ σφραγίστηκαν τουλάχιστον 10 επιχειρήσεις με ηλεκτρολογικά ή οικοδομικά υλικά, καθώς διενεργούσαν πλήθος συναλλαγών με εργολάβους χωρίς να εκδίδουν τιμολόγια, ενώ σε άλλες επιχειρήσεις επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα