back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ρένα Δούρου: “Δεν αντιμετωπίζω την ενασχόληση με τα κοινά με την έννοια του πολιτικού ή εκλογικού κόστους. Αν ήταν έτσι, δεν θα έβαζα μπροστά την διαχείριση των απορριμμάτων, που ουδείς αυτοδιοικητικός έχει στο εκλογικό του πρόγραμμα”

Διαβάστε επίσης

2019/04/08

“Δεν αντιμετωπίζω την ενασχόληση με τα κοινά με την έννοια του πολιτικού ή εκλογικού κόστους. Αν ήταν έτσι δεν θα έβαζα μπροστά την διαχείριση των απορριμμάτων” τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής και εκ νέου υποψήφια Ρένα Δούρου,  στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Βασίλη Πάικο. Αναφερόμενη στις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης, μίλησε για το όραμα της Ευρώπης των Περιφερειών και όχι των κρατών μελών, και τις σχετικές πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνει στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΔΡΑ
ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

“Καλωσορίζω την δεύτερη δικονομική διαδικασία των διώξεων για να πάμε στον ανακριτή. Δεν γίνεται να είναι υπεράνω του νόμου ί πολιτικοί και μεγαλοεπιχειρηματίες. Η αλήθεια χρειάζεται υπομονή.”

Σε ερώτηση αν αντέχει πολιτικά το γεγονός ότι πηγαίνει στις εκλογές με δύο διώξεις εναντίον της, ανέφερε: “Πήγα μόνη μου στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και παραιτήθηκα από τη βουλευτική μου έδρα. Δεν αντιμετωπίζω την ενασχόληση με τα κοινά με την έννοια του πολιτικού ή εκλογικού κόστους. Αν ήταν έτσι, δεν θα έβαζα μπροστά την διαχείριση των απορριμμάτων, που ουδείς αυτοδιοικητικός έχει στο εκλογικό του πρόγραμμα, γιατί τα σκουπίδια..βρωμάνε,όπως λέμε εκλογικά.”

Η κυρία Δούρου δήλωσε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα στην Μάνδρα πλέον παραδίδονται και τόνισε: “Γίνονται έργα που θα έπρεπε να είχαν γίνει πριν επιτραπεί στους συμπολίτες μας να κατοικήσουν εκεί. Αυτή τη στιγμή η Μάνδρα είναι θωρακισμένη για το ενδεχόμενο πλημμύρας”.

Αναφερόμενη στις αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης, έκανε λόγο για το όραμα της Ευρώπης των Περιφερειών και όχι των κρατών μελών και τις σχετικές πρωτοβουλίες τις οποίες αναλαμβάνει στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Οσον αφορά τους κεντρικούς στόχους της νέας της θητείας- εφόσον επανεκλεγεί- τους προσδιόρισε στους τομείς της οικονομίας, πολιτισμού και του τοπίου της πόλης.
Εξειδικεύοντας την έννοια του τοπίου της πόλης η κυρία Δούρου ανέφερε: “Εννοώ αναπλάσεις όπως αυτή στην Ηετιώνεια, το Φαληρικό. Δεν μπορεί να είμαστε έμπλεοι αρχαιοελληνικού κλέους για τον Θουκυδίδη που γεννήθηκε στον Άλιμο, να πηγαίνουμε στην Νίκαια και στην Μπαρτσελονέτα, να κάνουμε μπάνιο δίπλα στο μεγάλο λιμάνι της Βαρκελώνης και να είχαμε στη κατάσταση που είχαμε το Φαληρικό, επί 40 χρόνια. Αυτό υλοποιείται και σε λίγο καιρό θα παραδοθεί και το μεγάλο έργο του δρόμου και πάμε για ένα μεγάλο οικολογικό πάρκο, για πρώτη φορά, εντός του λεκανοπεδίου. Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου βέβαια δεν είναι μόνο αυτό. Ηδη έχουμε προχωρήσει στα προσφυγικά, είναι ακόμα το Γουδί και άλλα, διότι θέλουμε να αλλάξουμε το εξαιρετικά επιβαρυμένο για δεκαετίες τοπίο της πόλης.”

*ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

“Βάλαμε το Πεδίον του Άρεως στην προεκλογική μας ατζέντα. Mέρα με τη μέρα, μήνα το μήνα, φτάσαμε πλέον να έχουμε ένα ασφαλές Πεδίον του Άρεως. Οταν οι φορείς δεν έχουν μάθει να συνεργάζονται με την Αστυνομία ή με το Οικονομικό Παν/μιο ώστε να οδηγηθούμε σε αυτές τις εξέχουσες εκδηλώσεις με την Καμεράτα, που δεν γίνονται από την μια μέρα στην άλλη.”

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

“Η πανελλαδική συνάντηση της Προοδευτικής Συμμαχίας έβαλε τις βάσεις σύγκλισης με πολλές προοδευτικές φωνές, χωρίς αποκλεισμούς” τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής και όπως είπε, το δίλημμα είναι “πρόοδος ή οπισθοδρόμηση.”

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα