back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η σκευωρία της Novartis ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης της κυβέρνησης για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου»

Διαβάστε επίσης

Την άποψη ότι «η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα συστηματικά υπονομεύει τη δημοκρατία», εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια γεύματος εργασίας που είχε την Τρίτη με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε., το οποίο διεξήχθη με πρωτοβουλία του Ρουμάνου πρέσβη, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η σκευωρία της Novartis στην οποία η κυβέρνηση ενέπλεξε 10 πολιτικά πρόσωπα είναι δυστυχώς, μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου».

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της Πειραιώς ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο εξάλλου για όψιμη και υποκριτική επίκληση του κινδύνου της ακροδεξιάς από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως τόσα χρόνια ο κ. Τσίπρας συγκυβερνούσε με τον κ. Καμμένο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εταίρων μας στην Ε.Ε για τις θέσεις της ΝΔ και απάντησε σε ερωτήσεις που του έγιναν για την οικονομία, το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, την εξωτερική πολιτική και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Επανέλαβε ότι πρόθεση του κόμματός του είναι να εφαρμόσει μείγμα πολιτικής που θα βγάλει τη χώρα οριστικά από την κρίση «και θα επιτρέψει στους πολίτες να ανασάνουν από την υπερφορολόγηση που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ενώ τόνισε ότι επιθυμία του είναι «να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα πραγματικό success story».

Ως πρώτη προτεραιότητα της ΝΔ ως κυβέρνησης έθεσε την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, ενώ εκτίμησε ότι οι αγορές, όπως επίσης και οι πιθανοί επενδυτές, προσβλέπουν σε μια ξεκάθαρη νίκη της ΝΔ καθώς αναμένουν από την επόμενη κυβέρνηση να υλοποιήσει όλες τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε και το ζήτημα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων κάνοντας λόγο για την ευελιξία που θα πρέπει να επιδείξουν τα κράτη-μέλη αναφορικά με τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και τους τρόπους που αυτοί θα επιτευχθούν. Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε παράλληλα ότι «η ΝΔ θα είναι μία κυβέρνηση με ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόσημο και δεδομένης της ανοχής που επέδειξαν οι εταίροι μας σε μία κυβέρνηση που το 2015 κόντεψε να οδηγήσει τη χώρα στον γκρεμό, αναμένει την κατανόηση τους στην αλλαγή παραμέτρων της συμφωνίας που άλλωστε διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας».

Επισήμανε εξάλλου ότι θεμέλιο των σχέσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της θα πρέπει να είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη, ενώ αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές εκτίμησε ότι οι Έλληνες πολίτες θα εκφράσουν τόσο την αποδοκιμασία τους κατά της κυβέρνησης όσο και τη στήριξη τους στο σχέδιο της ΝΔ και «θα είναι ο πρώτος γύρος για της εθνικές εκλογές που ακολουθούν», όπως είπε.

Σε ό,τι αφορά τέλος τη συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ότι ως πρωθυπουργός θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αμβλύνει τις συνέπειες της και θα δώσει έμφαση στη διασφάλιση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το brand «μακεδονικός».

ΣΥΡΙΖΑ: Άλλα στους πρέσβεις της Ε.Ε. άλλα στη Βόρεια Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλύφθηκε. Την ίδια ώρα που στο εσωτερικό της χώρας αγκαλιάζει κάθε ακροδεξιά αντίδραση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, πίσω από τις κλειστές πόρτες λέει όσα δεν τολμά να πει δημοσίως», σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ .

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλύφθηκε. Την ίδια ώρα που στο εσωτερικό της χώρας αγκαλιάζει κάθε ακροδεξιά αντίδραση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, πίσω από τις κλειστές πόρτες λέει όσα δεν τολμά να πει δημοσίως.

Ενώ θα περιμέναμε ο κ. Μητσοτάκης να βγει και να καταγγείλει τις κυβερνήσεις της Ε.Ε. που εκπροσωπούσαν οι πρέσβεις, επειδή «αντάλλαξαν» τις συντάξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών, πληροφορούμαστε ότι… δεσμεύτηκε πως θα «αμβλύνει τις συνέπειές» της, ως προς τις ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το brand «μακεδονικός», και θα αγωνιστεί για την κατοχύρωση της ελληνικότητας του μακεδονικού πολιτισμού.

Πώς ακριβώς θα τα κάνει; Μήπως θα συστήσει επιτροπή για τα εμπορικά σήματα; Δηλαδή, θα εξαγγείλει κάτι που θα συσταθεί μέχρι τις 15 Μαΐου; Και, ως προς την κατοχύρωση της ελληνικότητας του μακεδονικού πολιτισμού, τί θα κάνει; Μήπως θα εφαρμόσει, απλώς, τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αυτό ακριβώς διασφαλίζει;

Τα γεύματα εργασίας με πρέσβεις, δεν είναι φυσικά η κατάλληλη περίσταση για ψέματα και fake news. Οπότε, μάλλον ο κ. Μητσοτάκης, ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, αναγκάστηκε να καταπιεί όσα διασπείρει στις ομιλίες και τα φιλικά του μέσα.

Αν τολμά, όμως, ας πει και στις περιοδείες του στην Βόρεια Ελλάδα όσα υποστήριξε πίσω από τις κλειστές πόρτες στους πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών…”

Νωρίτερα, σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ως Πρωθυπουργός θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αμβλύνει τις συνέπειες της. Θα δώσει έμφαση στη διασφάλιση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το brand «μακεδονικός», ενώ υπογράμμισε την σημασία που αποδίδει στην κατοχύρωση της ελληνικότητας του μακεδονικού πολιτισμού».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα