back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Τραμπ “ανακατεύει την τράπουλα” των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Την απομάκρυνση του Ράντολφ Άλες από τη θέση του διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ (Secret Service), που είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο μετά από την απομάκρυνση της υπουργού Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Κίρστεν Νίλσεν.

Την είδηση απομάκρυνσης του Άλες μετέδωσε πρώτα το CNN λίγο νωρίτερα, αναφέροντας ότι ο Τραμπ έδωσε εντολή στον υπηρεσιακό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Μικ Μαλβέινι, να ζητήσει την παραίτηση Άλες.

Ένας αξιωματούχος χαρακτήρισε στο CNN τις απολύσεις των Νίλσεν και Άλες «σχεδόν συστηματικές εκκαθαρίσεις» στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Ο διευθυντής της Secret Service δίνει αναφορά στον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας.

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας δήλωσε ότι ο Άλες θα αποχωρήσει από το πόστο του σύντομα κι ο Τζέις Μάρεϊ, στέλεχος της Υπηρεσίας, θα αναλάβει τον Μάιο τη θέση του διευθυντή.

Εχτές παραιτήθηκε η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Κίρστεν Νίλσεν, επικεφαλής ενός υπουργείου που εκλήθη να εφαρμόσει ορισμένες από τις πλέον αμφιλεγόμενες πολιτικές του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο μεταναστευτικό και στα σύνορα με το Μεξικό.
Την αποχώρηση της Νίλσεν από την κυβέρνηση ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, ευχαριστώντας την για τις υπηρεσίες που προσέφερε.

Ανώτατος αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως ο Τραμπ ζήτησε από την Νίλσεν να παραιτηθεί κι εκείνη υπέβαλε την παραίτησή της.

Την πληροφορία ότι η Νίλσεν επρόκειτο να υποβάλει την παραίτησή της μετέδωσε λίγη ώρα πριν επισημοποιηθεί η εξέλιξη το CBS News, σύμφωνα με το οποίο δεν ήταν σαφές εάν η αποχώρησή της θα γινόταν οικειοθελώς.

Σε άλλο tweet του ο Τραμπ διευκρίνισε ότι ο Κέβιν ΜακΑλίναν, νυν διευθυντής της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων (Customs and Border Protection, CBP), θα αναλάβει μεταβατικός υπουργός Εσωτερικών Ασφαλείας.

Ο Τραμπ επιμένει ότι οι αφίξεις μεταναστών στα νότια σύνορα της χώρας του συνιστούν κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Πρόσφατα, απείλησε να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, ή τμήματά τους, εάν το Κογκρέσο δεν προωθήσει τροποποιήσεις στη νομοθεσία προκειμένου να κλείσουν αυτά που ο ίδιος αποκαλεί «παραθυράκια» υπέρ των μεταναστών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα