back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη Βουλή η δικογραφία Novartis για Λοβέρδο – Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο

Διαβάστε επίσης

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει για ένα μόνο πολιτικό πρόσωπο η δικογραφία της Novartis προκειμένου να ζητηθεί η άρση ασυλίας. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο.

Η πολύμηνη έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς κατέληξε για την ώρα σε αποχρώσες ενδείξεις για δωροδοκία ενός πολιτικού προσώπου για το οποίο ζητείται η άρση ασυλίας προκειμένου να κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα, στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο.

H έρευνα συνεχίζεται για πέντε πολιτικά πρόσωπα. Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Τέλος, σύμφωνα με πληρφορίες, την Τρίτη αναμένεται να αποσταλούν κλήσεις και σε περισσότερα από 20 μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών και στελέχη διαφημιστικής εταιρείας, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν ως ύποπτοι για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος κατά περίσταση.

Α. Λοβέρδος: «Πολιτική αλητεία συμμορίας κακοποιών»

Για «πολιτική αλητείας μίας συμμορίας κακοποιών» κάνει λόγο, σε δήλωσή του, ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος. «Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων», τόνισε και συμπλήρωσε: «Πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε. Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων».

«Θα προχωρήσω σε μηνύσεις»

«Δηλώνω, ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει», τονίζει ο κ. Λοβέρδος.

«Και κάτι απολύτως προσωπικό, αλλά συνάμα βαθύτατα πολιτικό. Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Η στήριξη, όμως, του κόσμου μετατρέπει τις κατηγορίες των άθλιων κακοποιών σε τίτλο τιμής για μένα», επισημαίνει.

ΝΔ:«Σκευωρία, από κυβέρνηση που έχει τα σκάνδαλα στο…πετσί-της»

«Το δήθεν “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους”, αποδεικνύεται η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Το δυστύχημα είναι ότι στο σκάνδαλο αυτό, ηθελημένα ή μη, φαίνεται να συμπράττουν και δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι δέχθηκαν να ανακοινώσουν σε… δόσεις το πόρισμά τους για την υπόθεση Novartis, εξυπηρετώντας έτσι τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου. Σκοπιμότητες τις οποίες άλλωστε είχαν προαναγγείλει τα δημοσιογραφικά φερέφωνα της κυβέρνησης.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι η Δικαιοσύνη στέλνει στο αρχείο τις δήθεν κατηγορίες, εκθέτει με πρωτοφανή τρόπο τους κυβερνητικούς σκευωρούς. Ας γνωρίζουν ότι θα απολογηθούν, καθώς εξακολουθούν να εργαλειοποιούν τη Δικαιοσύνη ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Όλοι οι πολίτες, άλλωστε, έχουν πια καταλάβει το φιάσκο της Novartis και τη σκευωρία που πήγε να στήσει μια κυβέρνηση η οποία έχει τα σκάνδαλα στο… πετσί-της».

ΚΙΝΑΛ: «Δεν θα τους περάσει! Θα λογοδοτήσουν»

«Με τις σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνεται πια απόλυτα ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση της Novartis μόνο για τις μικροκομματικές της επιδιώξεις, για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων.

Ενώ απέφυγε να ερευνήσει ουσιαστικά το πραγματικό σκάνδαλο με την εκτόξευση των τιμών των φαρμάκων στο οποίο εμπλέκονται και Υπουργοί της, εμμένει στην σκευωρία στοχοποιώντας συγκεκριμένα στελέχη και μάλιστα …με δόσεις.

Δεν θα της περάσει.

Η σκευωρία θα καταπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και εκτελεστές της θα λογοδοτήσουν».

Μαξίμου: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έχουν τους λόγους τους να είναι πανικόβλητοι

«Από την πρώτη στιγμή που το σκάνδαλο της Novartis ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έσπευσαν μέσα στον πανικό και τον τρόμο τους να εξυβρίσουν την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, να προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, να απειλήσουν πολιτικούς αντιπάλους με ειδικά δικαστήρια, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες», σχολιάζει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Σήμερα όμως, μετά τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, φαίνεται ότι τελικά είχαν και έχουν τους λόγους τους. Είχαν και έχουν τους λόγους να είναι πανικόβλητοι, καθώς όλος ο λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται.

Οι ίδιοι που, πριν από λίγες εβδομάδες, υιοθετούσαν την εσωτερική έρευνα της Novartis ως απόδειξη της αθωότητάς τους, έρχονται σήμερα, με θράσος που περισσεύει, να μιλήσουν για σκευωρίες προσβάλλοντας βάναυσα την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Από εδώ και στο εξής, οι επιθέσεις τους θα ενταθούν, οι ύβρεις τους θα γίνουν χυδαιότερες και η στάση τους ακόμη πιο προκλητική, πράγμα που αποτελεί και την πιο απτή απόδειξη της ενοχής τους».

Σκληρή απάντηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Σκληρή απάντηση προς τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης κάνοντας λόγο για «παρασκευή ανύπαρκτων σκανδάλων».

Σε ακόμα μία ανακοίνωσή αναφορικά με το δημοσίευμα για την γενική γραμματέα κατά της Διαφθοράς, κ. Ξεπαπαδέα, αλλά και τα όσα έχουν γραφτεί για τη σχέση του κ. Πετσίτη με την κυβέρνηση, το υπουργείο μεταξύ άλλων σημειώνει: «Προφανώς κάποιοι βρίσκονται σε διαρκή πανικό, διότι γνωρίζουν ότι έχουν πολλούς – πραγματικούς- σκελετούς στις ντουλάπες τους και αγωνιούν στο ενδεχόμενο αποκάλυψής τους».

Αναλυτικά  η ανακοίνωση:

«Καλούμε τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ να σταματήσουν να ανακαλύπτουν διαρκώς δήθεν σκάνδαλα, γιατί εκτίθενται. Όπως την προηγούμενη εβδομάδα που, όταν η Κυβέρνηση με αφορμή τις ασυναρτησίες τους για τον κ. Πετσίτη έφερε την τροπολογία, προκειμένου η Επιτροπή «πόθεν έσχες» να ελέγχει υποχρεωτικά και αυτόματα όλες τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές όλων των πολιτικών, η Ν.Δ. το έβαλε στα πόδια άρον άρον και την καταψήφισε. Μερικές ημέρες μετά, εφευρίσκεται νέα κίνηση αντιπερισπασμού, αυτή τη φορά εις βάρος της Γ.Γ. κατά της διαφθοράς και, ενώ συνομολογείται η σύννομη άσκηση των καθηκόντων της ως δικηγόρου, πολύ πριν αναλάβει τα καθήκοντά της στη Γενική Γραμματεία, κατασκευάζεται “ηθικό” ζήτημα και συναρμολογείται δήθεν βλάβη του ελληνικού δημοσίου μεταξύ εμπορικών εταιρειών που δεν είναι off shore. Το αφήγημα κορυφώνεται με δήθεν σχέσεις συνεργασίας και εκπροσώπησης του κ. Αρτεμίου, ο οποίος αποτελεί απαραίτητο συστατικό κάθε συνταγής παρασκευής ανύπαρκτων σκανδάλων. Προφανώς κάποιοι βρίσκονται σε διαρκή πανικό, διότι γνωρίζουν ότι έχουν πολλούς – πραγματικούς- σκελετούς στις ντουλάπες τους και αγωνιούν στο ενδεχόμενο αποκάλυψής τους».

Α. Λυκουρέντζος: «Επιβεβαίωση της χυδαίας συκοφαντίας»

«Ευθύς εξ αρχής, δήλωσα με καθαρή και ήρεμη τη συνείδησή μου την απόλυτη αθωότητά μου. Σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πλέον κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο από την ελληνική δικαιοσύνη ότι επρόκειτο για κακόβουλη σπίλωση και χυδαία συκοφαντία», τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Mίνα Μουστάκα – Κατερίνα Παπαβασιλείου – Απόστολος Χονδρόπουλος – Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα