back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Νέα Υόρκη: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας επιδημίας ιλαράς

Διαβάστε επίσης

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εξαιτίας της επιδημίας ιλαράς που έχει ξεσπάσει, της σοβαρότερης από το 1991, κήρυξε τη Νέα Υόρκη ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα παιδιά των υπερόρθόδοξων Εβραίων. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ωστόσο ζητεί μετ’ επιτάσεως από όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, ειδεμή προειδοποιεί για επιβολή προστίμων και ποινικές διώξεις.

Από τον Οκτώβριο έχουν συνολικά καταγραφεί 285 κρούσματα ιλαράς. Από αυτά, τα 246 αφορούν παιδιά των υπερορθόδοξων Εβραίων στη συνοικία Ουίλιαμσμπεργκ. Η αύξηση των κρουσμάτων, συγκριτικά με τα μόλις δύο κρούσματα που είχαν καταγραφεί το 2017, είναι ραγδαία και συνδέεται άμεσα με την τάση της συγκεκριμένης κοινότητας να αποφεύγει τον εμβολιασμό.

Ο ιός της ιλαράς είναι μεταδοτικός και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, ακόμη και σε θάνατο. Συνολικά 21 άνθρωποι έχει χρειαστεί να νοσηλευθούν, εκ των οποίων πέντε στην εντατική. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θανάτους.

Εμβολιασμός

Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για την εγγραφή των παιδιών στο σχολείο, όμως επιτρέπονται οι εξαιρέσεις για θρησκευτικούς λόγους. Στο εξής ωστόσο, αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις, ακόμη και αναστολή της λειτουργίας τους βρίσκονται και τα σχολεία που δέχονται μη εμβολιασμένα παιδιά.

Η επανεμφάνιση της ιλαράς στη Νέα Υόρκη, όπως και σε άλλες περιοχές του κόσμου, αποδίδεται στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, που τροφοδοτείται ευρέως από το Διαδίκτυο και τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα