back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λίλα Καφαντάρη: “Φασισμός και εθνικισμός καιροφυλακτούν να εμφανιστούν όχι μόνον μέσω της Χρυσής Αυγής, αλλά μέσω ακροδεξιών πολιτικών σχηματισμών, οι οποίοι διαμορφώνονται όντας στην ουσία φασιστικοί μηχανισμοί, που όμως φαίνονται ποιο light από τη Χρυσή Αυγή, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν πολιτικά.”

Διαβάστε επίσης

2019/04/11

“Η ΕΕ δεν μπορεί να έχει μέλλον, διότι οι συμμαχίες είναι προσωρινές και δεν πρέπει να έχει επειδή είναι απέναντι στα συμφέροντα των λαών της. Λέμε ενιαία ψήφος στις κάλπες, παντού ΚΚΕ” δήλωσε η πρώην βουλευτής και υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, Λίλα Καφαντάρη, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Νόνη Καραγιάννη.

Σε ερώτηση για το BREXIT, η κυρία Καφαντάρη εκτίμησε ότι : “Η όποια πολεμική ασκείται στη Βρετανία από τμήμα της αστικής τάξης, έχει να κάνει με οικονομικά συμφέροντα που θέλουν τη χώρα εκτός ΕΕ, λόγω των κερδών που θα έχουν. Η ΕΕ δεν είναι ένωση των λαών, αλλά επιχειρηματικών ομίλων των χωρών που ανήκουν στην ΕΕ για να είναι ισχυροί απέναντι σε ιμπεριαλιστικά κέντρα όπως η Ρωσία και η Κίνα. Η ΕΕ δεν μπορεί να έχει μέλλον διότι οι συμμαχίες είναι προσωρινές και δεν πρέπει να έχει διότι είναι απέναντι στα συμφέροντα των λαών της.”

Η υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ επέστησε την προσοχή των εργαζομένων έναντι του ευρωσκεπτικισμού λέγοντας: “Δεν είναι μια επαναστατική τάση των λαών να σπάσουν τα δεσμά από τους εκμεταλλευτές τους. Συγκεντρώνει μιαν αντίδραση με ακροδεξιά στοιχεία, που δεν έχει σχέση με τα συμφέροντά τους.”

Ερωτηθείσα εάν το ΚΚΕ αισθάνεται την ανάγκη διαφοροποίησης απέναντι στις φωνές που μιλούν για ακροδεξιούς λαικιστές, θιασώτες της διάλυσης της ΕΕ, ή πιστεύει ότι θα υπάρξει σύγχυση σε σχέση με τις αρχές του, απάντησε: “Η εξίσωση ναζισμού – κομμουνισμού είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ. Ο φασισμός είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού και βολεύει τον καπιταλισμό η αναγέννηση του φασισμού.” Εστρεψε μάλιστα τα βέλη της κριτικής εκτός από την ΕΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας: “Η υποτιθέμενη αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεργάστηκε με ακροδεξιούς.”

Για τη Χρυσή Αυγή είπε ότι μεγάλος εχθρός της είναι το ΚΚΕ, που δέχθηκε όλη την πολεμική και είχε επιθέσεις σε συντρόφους όπως και σε μετανάστες, λέγοντας πως οι κυβερνήσεις δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο από το να τους οδηγήσουν στα δικαστήρια.
Και η κυρία Καφαντάρη προειδοποίησε: “Καιροφυλακτούν φασισμός και εθνικισμός να εμφανιστούν όχι μόνον μέσω της Χρυσής Αυγής, αλλά μέσω ακροδεξιών πολιτικών σχηματισμών, οι οποίοι διαμορφώνονται όντας στην ουσία φασιστικοί μηχανισμοί, που όμως φαίνονται ποιό light από τη Χρυσή Αυγή , ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν πολιτικά.
Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, όχι μόνον Ευρωπαικό. Αυτό φαίνεται με τον Μπολσονάρο στη Βραζιλία, ακόμα και με τον Τράμπ στις ΗΠΑ.”

Για τις ευρωεκλογές και το διακύβευμά τους επεσήμανε: “Αυτό που λέμε εμείς, είναι ενιαία ψήφος στις κάλπες, παντού ΚΚΕ. Εξουσία δεν είναι οι κυβερνήσεις, αλλά αυτοί που κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας και βρίσκονται πίσω από την εξουσία. Καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να γίνει κυβέρνηση αν δεν δώσει προηγουμένως εχέγγυα ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των επιχειρήσεων.Ο καπιταλισμός συγκεντρώνει τις επιχειρήσεις σε λιγότερα χέρια και απαξιώνει τους μικρομεσαίους…..Μόνη αντιπολίτευση απέναντι στην εξουσία και τα συμφέροντά της είναι το ΚΚΕ”
Και η υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ κατέληξε: “Ολα τα αστικά κόμματα τα ενώνει η υπεράσπιση της κοινής πολιτικής της ΕΕ, που έχει επιτεθεί σε όλους τους λαούς. Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που υπερασπίζεται επί 100 χρόνια τα δίκαια του κόσμου, δείχνοντάς του τον πραγματικό αντίπαλο, μέσα σε μια παγκόσμια υποχώρηση του εργατικού κινήματος.”

 

 

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα