back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νίκη Κεραμέως: «Δεν έχω καμία ενημέρωση για ψήφο κατά συνείδηση στην άρση ασυλίας του Λοβέρδου»

Διαβάστε επίσης

«Δεν έχω καμία ενημέρωση για ψήφο κατά συνείδηση στην άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου. Γενικώς η γραμμή είναι ότι αυτό αποφασίζεται από τα κεντρικά όργανα και αυτή επικρατεί», τόνισε η βουλευτής και τομεάρχης παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη «Στάση των 2», αναφερόμενη στις πληροφορίες που θέλουν την ηγεσία της ΝΔ να επιλέγει τη συγκεκριμένη στάση στην επικείμενη ψηφοφορία.

Η κ. Κεραμέως χαρακτήρισε αδιανόητο ότι η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τον Ανδρέα Λοβέρδο, όταν τέσσερις στους 10 που κατηγορούνταν λυσσαλέα από την Κυβέρνηση, οδηγούνται οι υποθέσεις τους στο αρχείο, και ακούμε για έναν μόνο να γίνεται συζήτηση για το αν υπάρχουν εις βάρος του στοιχεία. «Δεν άκουσα μια συγγνώμη γι’ αυτούς τους ανθρώπους από την Κυβέρνηση, που οι υποθέσεις τους μπήκαν στο αρχείο, δεν άκουσα μια συγγνώμη για τον κύριο Πικραμένο που απολογούνταν κλαίγοντας στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση σχετικά με σκληρές τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ για τη δικαιοσύνη, η κ. Κεραμέως είπε πως η έκφραση που θα χρησιμοποιούσε εκείνη είναι ότι «προκαλεί εύλογα ερωτηματικά ότι έχουμε πορίσματα σε δόσεις για τη Novartis, και πως λίγες ημέρες μετά τις αποκαλύψεις για τον Πετσίτη, βγαίνει ένα ακόμα πόρισμα». Εκτίμησε δε ότι η Κυβέρνηση θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να μείνει στην εξουσία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, και ότι η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές ανά πάσα στιγμή.

Τέλος αναφερόμενη στο σχέδιο Γαβρόγλου για το νέο εξεταστικό σύστημα, η τομεάρχης παιδείας της ΝΔ, επέκρινε την ηγεσία του Υπουργείου, τονίζοντας ότι καταργεί όλα τα ΤΕΙ, τα οποία απορροφώνται από τα ΑΕΙ, χωρίς καμία μελέτη βιωσιμότητας, χωρίς κριτήρια, αλλά με μοναδικό κριτήριο την ψηφοθηρία. Πρόσθεσε ότι η ΝΔ θα ξεκινήσει τις αλλαγές στην παιδεία από τις ηλικίες 0 έως 6, που είναι τα πιο κρίσιμα χρόνια, και μετά από 2 χρόνια διακυβέρνησής της, θα γίνουν οι αλλαγές στα Πανεπιστήμια.

«Πρώτα θα ξεκινήσουμε από τα θεμέλια και μετά θα πάμε στα κεραμίδια», κατέληξε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα