back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προς νέα συνάντηση Τραμπ – Κιμ;

Διαβάστε επίσης

Η αμερικανική ηγεσία δείχνει ιδιαίτερη σπουδή στη διευθέτηση του ζητήματος της κορεακής χερσονήσου, επιδιώκοντας συγκεκριμένα οφέλη για την γενικότερη πολιτική στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, σε μία εποχή όπου ο ανταγωνισμός με την Κίνα αυξάνει σε επικίνδυνα επίπεδα.

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο μίας τρίτης Συνόδου Κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει ο Αμερικανός πρόεδρος, παρά την ατυχή κατάληξη της Συνόδου, στο Ανόι, όπου οι δύο ηγέτες δεν κατάφεραν ούτε καν να καθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Θα το συζητήσουμε. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο και άλλων συζητήσεων με τη Βόρεια Κορέα και τον Κιμ Γιονγκ Ουν», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο, κατά την έναρξη των συζητήσεων με τον Νοτιοκορετάτη πρόεδρο Μουν Τζε Ιν.

Η πρώτη ιστορική Σύνοδος του βορειοκορεάτη ηγέτη και του Τραμπ πραγματοποιήθηκε πέρσι στη Σιγκαπούρη. Τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος όσο και ο Νοτιοκορεάτης ομόλογός του επενδύουν πολλά στον σκοπό να φέρουν πιο κοντά τη Βόρεια Κορέα.

Το φιάσκο

Το φιάσκο στο Ανόι ωστόσο, όπου Τραμπ και Κιμ δεν κατάφεραν να κάνουν ένα βήμα εμπρός όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, παραμένει ένα σοβαρό πρόβλημα για τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, το οποίο αναζητεί τη λύση του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε χθες από τον Λευκό Οίκο ότι στόχος είναι πάντα μία ειρηνική λύση, καθώς και ότι εξακολουθεί να πιστεύει στο δικό του είδος διπλωματίας.

«Μου αρέσουν οι Σύνοδοι. Μου αρέσει να βρίσκομαι με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη. Ο Κιμ είναι «ένας άνθρωπος που έχω γνωρίσει πολύ καλά, τον σέβομαι και ελπίζω ότι με τον χρόνο πολλά θαυμάσια πράγματα θα συμβούν. Εκτιμώ ότι η Βόρεια Κορέα έχει πολλές δυνατότητες», τόνισε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επικριθεί έντονα ότι παρά τις δύο Συνόδους, δεν έχει καταφέρει να μπει στην ουσία της υπόθεσης, που είναι η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα