back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Την επόμενη Παρασκευή στη Βουλή οι άρσεις ασυλίας για Λοβέρδο και Σαλμά

Διαβάστε επίσης

Tην επόμενη Παρασκευή, εν μέσω σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης, θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής οι άρσεις ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της Novartis και του Μάριου Σαλμά, για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων. Αμφότεροι έχουν δηλώσει ότι δέχονται να αρθεί η βουλευτική τους ασυλία.

“Ό,τι πει η ελληνική δικαιοσύνη. Όλα τα υπόλοιπα μπορεί να είναι μια πολιτική εκτίμηση. Μακάρι να μπορούσε να πει το ίδιο και υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Με τρόπο απαράδεκτο και πρωτοφανή για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας παρεμβαίνει στις διαδικασίες έρευνας της ελληνικής Δικαιοσύνης. Κάνει νουθεσίες, προτροπές, κρίσεις και νομίζω ότι προσπαθεί να λειτουργήσει ως τροχοπέδη”, σχολίασε στον Αθήνα 9.84 ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Κατά της άρσης ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου θα ψηφίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως προανήγγειλε μέσω του Αθήνα 9.84.

Φαρσοκωμωδία με κακό συγγραφέα χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Από τη μεριά της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου  χαρακτήρισε «όνειδος για την πολιτική ζωή την τακτική της ΝΔ απέναντι στην υπόθεση Νοβάρτις», καθώς -όπως είπε- η αξιωματική αντιπολίτευση κρύβεται πίσω από την παραγραφή. Η κ. Αχτσιόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ 3 επεσήμανε ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι κατάπτυστος για αυτό και πρέπει να προχωρήσει η αναθεώρηση του Συντάγματος.

Εν τω μεταξύ, σε αυτό το φόντο επανεξελέγη στην Εισαγγελία Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη που χειρίζεται την υπόθεση της Novartis.

Στέλλα Παπαμιχαήλ – Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα