back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

WWF Walk: Ένας ανοιχτός περίπατος για το περιβάλλον γυρνά την Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Για μια ημέρα, δέκα διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πόλης εκπέμπουν ταυτόχρονα για το περιβάλλον. Σε διοργάνωση της WWF Ελλάς, ένας ανοικτός περίπατος έρχεται σήμερα, Κυριακή 14 Απριλίου και καλεί επισκέπτες όλων των ηλικιών να περπατήσουν, να συζητήσουν, να προβληματιστούν και φυσικά να γιορτάσουν.

Με εκκίνηση την πλατεία Κλαυθμώνος από τις 11 το πρωί, το WWF Walk περιλαμβάνει δημιουργικές δράσεις, παιχνίδια, παρουσιάσεις, εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφίας και μουσικές ή γευστικές εκπλήξεις. Θέματα όπως η σπατάλη τροφίμων, η ρύπανση από τα πλαστικά, η υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών, η προστασία των θαλασσών μας και η κλιματική αλλαγή υπενθυμίζουν το χρέος μας απέναντι στον πλανήτη, ενώ έξυπνες λύσεις και βιώσιμες πρακτικές δικτυώνονται στο κοινό.

Σε κάθε περίσταση, αναδεικνύεται το έργο της WWF Ελλάς, μιλώντας για τις κινήσεις και τους στόχους της περιβαλλοντικής οργάνωσης.
Σταθμοί WWF Walk

Πλατεία Κλαυθμώνος: Το τουρ ξεκινάει από την κεντρική πλατεία πάνω στη Σταδίου, όπου οι επισκέπτες παραλαμβάνουν το χάρτη με τα δέκα σημεία των δράσεων. Εκεί θα βρίσκεται ο ραδιοφωνικός σταθμός En Lefko με DJ set από τον Σπύρο Παγιατάκη, καθώς και η ομάδα της WWF για διευκρινήσεις.

Πεζόδρομος Σκουζέ: Εφαρμόζοντας πρακτικές ενάντια στη σπατάλη τροφίμων, ο Κωνσταντίνος Ντουμής του εναλλακτικού μπιστρό «La Maison du Grec» του πεζοδρόμου δίνει μπάρες δημητριακών από το επιπλέον απόθεμα υλικών που δεν χρησιμοποιήθηκαν, ενώ οι πρώτοι επισκέπτες (11 μ.) θα μπουν στην κουζίνα για να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής τους.

Πεζόδρομος Καρόρη: Στο πλαίσιο του περιπάτου, η δεντροστοιχία της Καρόρη μετατρέπεται σε υπαίθρια γκαλερί φωτογραφίας, όπου δέκα εντυπωσιακές εικόνες φέρνουν την ελληνική φύση στο κέντρο της πόλης.

Πλατεία Τριγώνου: Προβολή σχετικού βίντεο σε VR γυαλιά.

Οδός Αθηνάς: Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και συμπληρωματικά εργαστήρια έρχονται στο κεντρικό δρόμο, με θέμα την εξόρυξη πετρελαίου, το ρόλο των πολιτών στην προάσπιση του περιβάλλοντος, αλλά και τα υπόλοιπα προγράμματα της WWF Ελλάς.

Στοά Πάππου: Στην αυλή της στοάς, οι βέλτιστες πρακτικές για την κατανάλωση ψαρικών παίρνουν τον πρώτο λόγο. Η νέα πρωτοβουλία Fish Forward συστήνεται στο κοινό καθώς και η εφαρμογή WWF Fish Guide app. Επιπλέον, «υποβρύχιες» γωνιές περιμένουν το κοινό για τις πιο δυνατές φωτογραφίες.

Πλατεία Θεάτρου: Η ομάδα του «Πλαστικουργείου» ετοιμάζει ένα εργαστήριο επαναχρησιμοποίησης πλαστικού στο κατάστημα της Coco-Mat Bikes, στην πλατεία Θεάτρου (ώρες έναρξης εργαστηρίων 12 μ., 1 μ.μ., 2 μ.μ., 3 μ.μ.). Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα €5 ενώ απαιτείται προεγγραφή εδώ.

Τοιχογραφία Αβραμιώτου & Αγίας Ειρήνης: Ένας από τους γνωστότερους street artist της πόλης, ο Achilles, παρουσιάζει έργο στο πλαίσιο του WWF Walk, πάνω στον καμβά της ανανεωμένης συμβολής Αβραμιώτου και Αγίας Ειρήνης.

49ο Δημοτικό Σχολείο: Επιδαπέδια παιχνίδια περιμένουν τα παιδιά από 6 έως 12 ετών, όπως φιδάκι με θέμα τη βιώσιμη διατροφή. Παράλληλα, παιχνίδια με παντομίμα, ζωγραφομαχίες κά διδάσκουν με διασκεδαστικό τρόπο έννοιες για το δάσος, την κλιματική αλλαγή και τα απειλούμενα είδη.

Στοά Πραξιτέλους 33: Στο φρέσκο «Καφέ Ανανά» της στοάς θα υπάρχει πωλητήριο με διακοσμητικά και λειτουργικά προϊόντα της WWF, ενώ στον ίδιο χώρο η γνωστή φωτογράφος μόδας Ρούλα Ρέβη θα περιμένει τους επισκέπτες για φωτογραφίες (1-5 μ..μ.).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα