back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Καμίνης: «Να ανατρέψουμε τη συντηρητική λογική ΕΛΚ – ΣΥΡΙΖΑ»

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη να δοθεί έμφαση στα ευρωπαϊκά ιδεώδη όπως η κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη επισημαίνει σε δήλωση του στα ΝΕΑ ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης.

Αφού ασκεί σφοδρή κριτική στην ασύδοτη-όπως τη χαρακτηρίζει, διακυβέρνηση της 5ετίας 2004-2009, ο κ. Καμίνης εξαπολύει βολές τόσο κατά της συντηρητικής πολιτικής που κυριαρχεί στην ΕΕ και εκφράζεται από το ΕΛΚ όσο και κατά της πολιτικής των υπερπλεονασμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό πρέπει να ανατραπεί στις κάλπες της 26ης Μαΐου δηλώνει ο κ. Καμίνης, καλώντας σε ψήφο υπέρ του ΚΙΝΑΛ και ενίσχυση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

Ακολουθεί η δήλωση του Γιώργου Καμίνη στα ΝΕΑ και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη

«Από το 1981 που η Ελλάδα έγινε μέλος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, στη χώρα μας έχουν εισρεύσει από τον κοινοτικό προϋπολογισμό ποσά που ξεπερνούν τα 200 δις ευρώ. Παρόλο που ο χαρακτήρας της Ε.Ε παραμένει κατά βάση οικονομικός, αν συνεχίσουμε να βλέπουμε την Ευρώπη απλώς ως ένα μεγάλο πορτοφόλι που ανοιγοκλείνει, τότε θα την αποσυνδέσουμε από το βασικό οικοδόμημα, που είναι το ιδεώδες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Θα πέσουμε δηλαδή στην παγίδα των εθνολαϊκιστών, που θέλουν είτε να κυριαρχήσουν στην Ε.Ε. είτε να τη διαλύσουν, χωρίς να αποκλείονται και τα δύο.

Στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης χάθηκαν εισοδήματα 27 δις ευρώ. Οι μισθωτοί έχασαν 9 δις, οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 34%, τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών κατά 60%, των αγροτών κατά 28%, ενώ συνολικά η μεσαία τάξη χάνει κάθε χρόνο 6% από τα εισοδήματά της.

Όλα αυτά είναι -κατά κύριο λόγο- αποτέλεσμα της ασύδοτης διακυβέρνησης της 5ετίας 2004 – 2009 αλλά και της συντηρητικής αντίληψης, που σήμερα είναι κυρίαρχη στην Ε.Ε. Της πολιτικής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των υπερπλεονασμάτων που καταστρέφουν την οικονομία με την υπογραφή της -κατά τα λοιπά- αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό πρέπει να ανατρέψουμε στις κάλπες της 26ης Μαΐου. Γι’ αυτό η συμμετοχή μας είναι επιβεβλημένη, ψηφίζοντας το Κίνημα Αλλαγής και ενισχύοντας τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Για μία πιο δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη και μία πιο ισχυρή Ευρώπη στον κόσμο».

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα