back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπόθεση Siemens: Την αθώωση Τσουκάτου προτείνει η εισαγγελέας

Διαβάστε επίσης

Την αθώωση του πάλαι ποτέ «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Τσουκάτου, ο οποίος δικάζεται για συνέργεια σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ εισηγήθηκε σήμερα Τετάρτη η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ελένη Σκεπαρνιά, η οποία συνεχίζει για δεύτερη μέρα την αγόρευσή της στην υπόθεση για τα αποκαλούμενα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, ο Θ. Τσουκάτος πήρε το 1 εκ. μάρκα το 1999 από κεντρικό λογαριασμό της Siemens στην Αυστρία, το οποίο δεν πείστηκε ότι πήγε στα ταμεία του κόμματος όπως ο ίδιος ισχυρίζεται αλλά σε υπαλλήλους του ΟΤΕ.

Ωστόσο επειδή δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν από την έρευνα οι αποδέκτες υπάλληλοι των «δώρων», η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση τόσο για τον Θ. Τσουκάτο, όσο και για τα παρένθετα πρόσωπα μέσα από λογαριασμούς των οποίων διακινήθηκαν τα επίμαχα χρηματικά ποσά.

Ο συνήγορός του Θ. Τσουκάτου, Διονύσης Γκούσκος δήλωσε μετά την εισαγγελική πρόταση για τον εντολέα του: «Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής» .

Μίνα Τσουκάτου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα