back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με Βαγγέλη Μαρινάκη οι υποψήφιοι του Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, στην πρώτη σειρά των υποψηφίων παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μώραλη.

Ο συνδυασμός παρουσιάστηκε στην αίθουσα «RED1925» του Γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ο Δήμαρχος Πειραιά αφού έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής από το 2014 έως το 2019, επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Πριν από 5 χρόνια ξεκινήσαμε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και με μια ομάδα ανθρώπων με πραγματική αγάπη για τον Πειραιά, να κάνουμε ένα όνειρό μας πραγματικότητα. Να ξαναγεννηθεί ο Πειραιάς. Να γίνει μια πόλη σύγχρονη, μια πόλη Ευρωπαϊκή, μια πόλη όπως την ονειρευόμαστε και τη θέλουμε».

Στη συνέχεια ανέφερε πως η Δημοτική Αρχή δούλεψε σκληρά τα τελευταία 5 χρόνια, με προγραμματισμό και λεπτομερή σχεδιασμό, προσθέτοντας: «Δεν το βάλαμε κάτω, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Παρά την πολιτική αστάθεια, την οικονομική και κοινωνική κρίση, συνεχίσαμε να παλεύουμε με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και τις ικανότητές μας. Και είμαστε υπερήφανοι, διότι πετύχαμε πολλά».

Αναλυτικότερα με το έργο που υλοποιήθηκε τα τελευταία 5 χρόνια στην πόλη, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, λέγοντας πως η Δημοτική Αρχή, κατάφερε να εξασφαλίσει 80 εκατομμύρια ευρώ και συνολικά πάνω από 111.000.000 για την ανάπτυξη του Πειραιά. Επιπλέον αναφέρθηκε στις επενδύσεις που υλοποιούνται στην πόλη, στα οικονομικά του Δήμου, στη μείωση των τελών, λέγοντας πως για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση μειώθηκαν 10% τα δημοτικά τέλη, στις μεγάλες παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει η Δημοτική Αρχή όπως είναι η ανάπλαση του Μικρολίμανου, η αξιοποίηση του Πύργου και η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Διονυσίου.
Ο Δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη σημαντική κοινωνική πολιτική που έχει αναπτύξει ο Δήμος, σε αναπλάσεις πλατειών, μεγάλων εμπορικών πεζόδρομων και παιδικών χαρών, στις μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις που έχει υλοποιήσει ο Δήμος.

Μάλιστα ανέφερε πως παρά το γεγονός ότι το 2015 ήταν ουσιαστικά μια «χαμένη» χρονιά για τη χώρα, λόγω των 2 εκλογικών αναμετρήσεων και του δημοψηφίσματος, η Δημοτική Αρχή κατάφερε να υλοποιήσει και να δρομολογήσει σημαντικές παρεμβάσεις.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετώπισε η Δημοτική Αρχή με τις καθυστερήσεις έργων εξαιτίας της κεντρικής διοίκησης, όπως είναι το τραμ, το μέτρο, η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων του Πειραιά, καθώς και η έλλειψη ασφάλειας στην πόλη, λόγω υποστελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων.

Ο κ. Μώραλης στη συνέχεια επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Αυτά τα 5 χρόνια, αποδείξαμε ότι είναι εφικτό μια δημοτική ομάδα να υπηρετεί τους δημότες. Είμαστε μια δημοτική αρχή που νοιάζεται να λύσει τα προβλήματα και όχι να παίξει κομματικά παιχνίδια», προσθέτοντας πως στις δημοτικές εκλογές οι δημότες ψηφίζουν για Δήμαρχο και όχι για τον επόμενο πρωθυπουργό.
Ακολούθως αναφέρθηκε στους 12 άξονες του προγράμματος του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», το οποίο θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια στον Πειραιά και θα στηριχθεί κατά κύριο λόγο στους πόρους της Ο.Χ.Ε. Αναλυτικότερα:
1ος Άξονας: Καλύτερη ζωή στην πόλη
2ος Άξονας: Φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη
3ος Άξονας: Ώθηση στην οικονομία της πόλης
4ος Άξονας: Έμφαση σε Γαλάζια Οικονομία και Επιχειρηματικότητα
5ος Άξονας: Προτεραιότητα στις Γειτονιές
6ος Άξονας: Ο Πολιτισμός στο επίκεντρο
7ος Άξονας: Ο Πειραιάς Προορισμός
8ος Άξονας: Αθλητισμός για όλους
9ος Άξονας: Νέα «Έξυπνη Πόλη»
10ος Άξονας: Αλλάζουμε την εικόνα της πόλης
11ος Άξονας: Ανοιχτή και Έξυπνη Διακυβέρνηση
12ος Άξονας: Σχεδιάζουμε τον Πειραιά του 2030

Κλείνοντας τόνισε: «Σήμερα, ξεκινάμε έναν νέο αγώνα, έναν όμορφο αγώνα προκειμένου οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες να μας ξαναεμπιστευθούν. Ο «Πειραιάς Νικητής», συνεχίζει δυναμικά. Ως ένας υπερκομματικός συνδυασμός, μακριά και έξω από κόμματα, ο οποίος συγκεντρώνει άξιους και ικανούς υποψηφίους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, διότι καταφέραμε να φέρουμε κοντά μας ακόμα περισσότερους ανθρώπους που έβαλαν στην άκρη κομματικές πεποιθήσεις, που παραμέρισαν τις όποιες διαφωνίες και αντιθέσεις και συνεργάζονται με μοναδικό σκοπό να υπηρετήσουν το συμφέρον των Πειραιωτών».

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε: «Πριν από πέντε χρόνια, μια ωραία παρέα από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά με την ίδια αγάπη και το ίδιο όραμα για τον Πειραιά, βγήκαμε μπροστά για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας. Αυτό ήταν το βασικό κίνητρο για την συγκρότηση του υπερκομματικού συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής». Προσωπικά από την πρώτη στιγμή είχα δεσμευτεί ότι θα δρομολογούσα και θα υλοποιούσα άμεσα στον Πειραιά μας, ορισμένα απαραίτητα έργα υποδομής και βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος, αλλά και μια σειρά από κοινωνικές δράσεις για τους συμπολίτες μας».

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα