back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών κατά της έμφυλης βίας αποκτά ο δήμος Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Το Συμβουλευτικό Κέντρο  Γυναικών για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας ή/και των πολλαπλών διακρίσεων στο Δήμο Αθηναίων αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο θα παρέχει τις υπηρεσίες του σε κακοποιημένες γυναίκες, σε πρόσφυγες, μετανάστριες αλλά και στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.    

Συμβουλευτική και σε θύματα  βίας από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

Το κέντρο έρχεται να συμπληρώσει τον  Ξενώνα Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας και τα παιδιά τους, τον οποία λειτουργεί ο δήμος Αθηναίων από το 2013, στον αγώνα κατά της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, επισήμανε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας & Ισότητας Μαρία Στρατηγάκη.  

 «Έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες για την έγκριση του έργου και την ένταξη του στο ΕΣΠΑ. Ένα έργο 1.400.000 ευρώ. Είναι πολύ σημαντικό για το κέντρο της Αθήνας ότι θα παρέχει συμβουλευτική και  σε θύματα βίας από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Το Κέντρο θα ενταχθεί στο δίκτυο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε και ένα υψηλό επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών. Στις δράσεις του Κέντρου εντάσσονται και εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα της ένταξης της διάστασης του φύλου σε πολιτικές και δράσεις κατά της έμφυλης βίας, και των διακρίσεων λόγω φύλου», καταλήγει η κα Στρατηγάκη.  

  

Καλλιόπη Ασλανίδου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα