back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Σρι Λάνκα

Διαβάστε επίσης

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, σε εκκλησίες αλλά και ξενοδοχεία στο Κολόμπο και άλλες πόλεις της Σρι Λάνκα και βύθισαν τη χώρα στο πένθος, κοστίζοντας της ζωή σε 321 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 500.

H τρομοκρατική οργάνωση, πάντως, δεν έδωσε στοιχεία που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό της.

Νωρίτερα σήμερα, ο υφυπουργός Άμυνας της Σρι Λάνκα, Ρουβάν Βιζεβαρντένε, είχε δηλώσει ότι οι επιθέσεις ενδέχεται να αποτελούν πράξη εκδίκησης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στα δύο τεμένη στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, όπου στις 15 Μαρτίου, ο ακροδεξιός Μπρένταν Τάραντ είχε εισβάλει και είχε σκοτώσει 50 μουσουλμάνους.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της Σρι Λάνκα, πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται η τοπική οργάνωση Εθνική Ταουχίτ Τζαμα’άτ (NTJ). Ο Βιζεβαρντένε δήλωσε ότι η NTJ είχε συνδεθεί με μια ριζοσπαστική ισλαμιστική οργάνωση γνωστή στην Ινδία.

Πράκτορες του FBI θα σταλούν στη Σρι Λάνκα για να βοηθήσουν στην διεξαγωγή των ερευνών, σύμφωνα με την Washington Post, η οποία επικαλείται αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται.

Η σημερινή ημέρα έχει κηρυχθεί ως ημέρα εθνικού πένθους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα