back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σταύρος Κοντονής στον Αθήνα 9,84: “Ατυχής η δήλωση Πολάκη”

Διαβάστε επίσης

Ατυχή χαρακτήρισε τη δήλωση Πολάκη ο πρώην υπουργός , βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στoν Αρη Τόλιο .

“Είναι προφανές ότι δεν συμφωνώ, η παρέμβαση του ήταν ατυχής και αδικεί και το έργο της κυβέρνησης, αλλά και της Αριστεράς ,η οποία διαχρονικά στέκεται υπέρ των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Θεωρώ ότι ήταν λάθος. Ο καθένας έχει την ευθύνη και το βάρος των λόγων του” υπογράμμισε ο κ. Κοντονής και πρόσθεσε “είναι επιπλέον άδικο, διότι έχει συντελεστεί τεράστιο έργο στο υπουργείο Υγείας για την ανάταξη του ΕΣΥ ,το οποίο αδικείται και αυτό με ενοχλεί και ως πρώην μέλος της κυβέρνησης και ως βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας”.

Ερωτηθείς σχετικά με την μετατροπή της πρότασης δυσπιστίας του κ. Μητσοτάκη σε ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό και αν αυτή τελικά γίνεται για να υπάρξει κάλυψη στον κ. Πολάκη, ο κ. Κοντονής απάντησε πως αυτή η επιλογή αποτελεί πολιτικό ζήτημα, το οποίο δεν συνδέεται και δεν αποτελεί ομπρέλα στον κ. Πολάκη: “Μην το συσχετίζεται, πρόκειται για πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση και θα κρίνει ο πρωθυπουργός” είπε ο πρώην υπουργός και επέκρινε τη ΝΔ για υποκρισία λέγοντας: “Θυμάστε που είχαν φτάσει τα επιδόματα επί ΝΔ ,η οποία τώρα μας κατηγορεί; Είχαν φτάσει στο ναδίρ. Όμως ήταν λάθος και η τοποθέτηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κυμπουρόπουλου, καθώς φυσικά και θα πρέπει να υπάρχει στήριξη και βοήθεια στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, άσχετα αν αυτά τη χρησιμοποιήσουν”.

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στην κόντρα Καμμένου – Κοτζιά, τις καταγγελίες του πρώην ΥΕΘΑ και τη μηνυτήρια αναφορά Κοτζιά τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει και πολιτικά να εκτιμηθεί το περιεχόμενο της καταγγελίας. Όσο για το αν θα πρέπει να αρθεί για την υπόθεση αυτή η ασυλία Καμμένου είπε ότι είναι ένα θέμα το οποίο θα συζητηθεί και θα αξιολογηθεί όταν έρθει στη Βουλή.

Όσον αφορά στις καταγγελίες Μαρινάκη και αν αυτές θα πρέπει να διερευνηθούν από την Δικαιοσύνη ή ακόμα και από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο πρώην υπουργός είπε: “Οποιος θέλει να εμπλέξει την Δικαιοσύνη είναι ελεύθερος να προσφύγει σε αυτή, όμως δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Όσον αφορά στην Επιτροπή της Βουλής για να πάει πρέπει να υπάρξει σχετικό αίτημα. Όταν υπήρξε για τον κ. Πετσίτη – αν και δεν ξέρω τι θέλει να πει ο ποιητής- η κυβέρνηση είπε αμέσως “βεβαίως να προσέλθει και να ερωτηθεί. Το αίτημα έγινε αμέσως δεκτό από την πλειοψηφία. Από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει κανένα στοιχείο συσκότισης. Η στάση της κυβέρνησης είναι καθαρή , να φωτιστούν τα πάντα”.

Ερωτηθείς τέλος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στη ΝΔ την αλλαγή του άρθρου για την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου απο τις κάλπες με 151 ψήφους αν ήταν μια ορθή επιλογή ή εξελίχθηκε σε πολιτική παγίδα για την κυβέρνηση ο κ. Κοντονής σημείωσε: ” Την άποψη μου την είπα στη Βουλή ,σε δυο συνεδριάσεις . Δεν πρέπει να προβούμε σε αλλαγή των συγκεκριμένων άρθρων και του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας . Έχω επιχειρηματολογήσει και εγγράφως -κατ επανάληψη- για αυτό το θέμα. Η άποψή μου ήταν ότι από τη στιγμή που δεν μπορέσαμε να βρούμε μια συναινετική λύση , η οποία να διασφαλίζει μια ευρύτερη πλειοψηφία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και συγχρόνως να αποδεσμεύει τη διαδικασία εμπλοκής του λαϊκού παράγοντα,τότε έπρεπε να μείνουμε στις υφιστάμενες διατάξεις” κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής .

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα