back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα – Ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα

Διαβάστε επίσης

Νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες αναμένονται σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η αφρικανική σκόνη θα κυριαρχήσει στο σκηνικό του καιρού έως και το Μεγάλο Σάββατο, ενώ ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα θα είναι γενικά καλός σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, μετέφερε τις εκτιμήσεις του για την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες έως και την Πρωτομαγιά. «Ο  βαρύς από τη σκόνη ουρανός θα συνεχίσει να μας τροφοδοτεί με σκόνη και θολούρα μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο. Σήμερα, λασποβροχές και ψιχάλες θα υπάρξουν σε δυτικές και κεντρικές περιοχές της χώρας, οι άνεμοι δε θα ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 25 βαθμούς».

Σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό αύριο Μεγάλη Παρασκευή θα επικρατήσουν «λίγες πρόσχερες βροχές στις κεντρικές περιοχές της χώρας, ενώ το μεσημέρι θα υπάρξουν πρόσχερες μπόρες. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στους 25 βαθμούς. Το Μεγάλο Σάββατο θα αρχίζει να βελτιώνεται η κατάσταση με την σκόνη, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα έχουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τη Μακεδονία και τη Θράκη που ίσως υπάρξουν βροχές. Όσον αφορά τη Δευτέρα του Πάσχα θα έχουμε αίθριο ουρανό χωρίς βροχές, κάτι που θα διευκολύνει και την επιστροφή των εκδρομέων» . Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό, «την Πρωτομαγιά, δεν αναμένονται καιρικές ακρότητες».

Πιο αναλυτικά, σήμερα Μ. Πέμπτη στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, όμως από το μεσημέρι θα είναι τοπικά πυκνότερες. Η πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές είναι μικρή. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, όμως από το μεσημέρι θα είναι τοπικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και το μεσημέρι και απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 9 έως 24, στα δυτικά ηπειρωτικά από 15 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 23, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 25, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 21, και στην Κρήτη από 16 έως 28 και τοπικά στα νοτιοανατολικά του νησιού έως 30 με 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα