back to top
22.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Τζο Μπάιντεν υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών το 2020

Διαβάστε επίσης

O πρώην αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε την είσοδό του στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών του 2020.

Στο βίντεο με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο πρώην στενός συνεργάτης του Μπαράκ Ομπάμα άσκησε κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας: “Διακυβεύονται βασικές αξίες του έθνους μας. Η ίδια η δημοκρατία μας, καθετί που έκανε την Αμερική αυτό που είναι“.

“Εάν εκχωρήσουμε στον Ντόναλντ Τραμπ οκτώ χρόνια στον Λευκό Οίκο, θα αλλάξει ριζικά και για πάντα τον χαρακτήρα αυτού του έθνους, το ποιοι είμαστε και δεν μπορώ να παρακολουθήσω άπραγος να συμβαίνει κάτι τέτοιο“, είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ιστοτόπου Politico και του ινστιτούτου Morning Consult, ο Μπάιντεν προηγείται οκτώ ποσοστιαίες μονάδες έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στις δημοσκοπήσεις, συγκεντρώνοντας ποσοστό 42% έναντι 34% του Τραμπ.

Η αλήθεια είναι ότι ο 76χρονος Μπάιντεν θα έχει εσωκομματικά μεγάλο ανταγωνισμό, καθώς υπάρχουν ακόμη 19 υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος. Είναι, πάντως, ο Δημοκρατικός με την μεγαλύτερη εμπειρία. Στο ενεργητικό του μετρά έξι θητείες στη γερουσία, και δύο υποψηφιότητες για την προεδρία -το 1988 και το 2008- ενώ υπήρξε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και στις δύο θητείες του Μπαράκ Ομπάμα.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα