back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κιμ Γιονγκ Ουν: οι ΗΠΑ επέδειξαν κακοπιστία στο Ανόι

Διαβάστε επίσης

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους χθες στο Βλαδιβοστόκ, ότι οι ΗΠΑ επέδειξαν “κακοπιστία” κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής Κιμ-Τραμπ στο Ανόι του Βιετνάμ τον Φεβρουάριο, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Στην πρώτη συνάντηση του Κιμ με τον Πούτιν στο Βλαδιβοστόκ δόθηκε η ευκαιρία στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το KCNA, να επιδιώξει την αναβίωση των “ιστορικών δεσμών” της Πιόνγκγιανγκ με τη Μόσχα και τη δημιουργία μιας “πιο σταθερής σχέσης”.

Μάλιστα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε ότι “η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και την ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε αδιέξοδο και έχει φθάσει σε κρίσιμο σημείο” και ότι μπορεί να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση έντασης λόγω της αμερικανικής συμπεριφοράς.

Ο Κιμ επεσήμανε στον ρώσο πρόεδρο ότι η ειρήνη και η ασφάλεια στην κορεατική χερσόνησο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη συμπεριφορά των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας ότι η χώρα του “προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα“, σύμφωνα με το KCNA.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης, οποίος φέρεται να χαρακτήρισε τον Πούτιν “αρκετά ανοικτό και είναι διατεθειμένο να συζητήσει τα πάντα”, κάλεσε τον Πούτιν να επισκεφθεί την Πιόνγκγιανγκ και η πρόσκλησή του έγινε αμέσως δεκτή, όπως ανέφερε το KCNA.

Δομίνα Διαμαντοπούλου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα