back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα: Υποχωρεί η σκόνη – Άνοδος θερμοκρασίας

Διαβάστε επίσης

Με καλοκαιρία συνοδεύεται η έξοδος των Αθηναίων προς τα νησιά και την επαρχία για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά.

Σύμφωνα με το meteo.gr, για το υπόλοιπο της Μ. Παρασκευής αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως σε ορεινές περιοχές, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα επανέλθουν σταδιακά σε φυσιολογικά επίπεδα.

Αφρικανική σκόνη πάνω από την Ελλάδα
Οι περιοχές που αναμένονται φαινόμενα το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου 27/04 (αριστερά) και το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα 28/04 (δεξιά)

Όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στον χάρτη, οι δυτικής συνιστώσας άνεμοι που θα επικρατήσουν στην τροπόσφαιρα, θα μεταφέρουν το φορτίο σκόνης ανατολικότερα.

Σημειώνεται όμως ότι παρ’ ότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας οι συγκεντρώσεις σκόνης θα μειωθούν σημαντικά έως την Κυριακή του Πάσχα, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο θα παραμείνουν αυξημένες.

Ο καιρός έως και την Πρωτομαγιά

Αύριο, Μ. Σάββατο, 27 Απριλίου, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά προβλέπονται αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Ωστόσο, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της θα είναι κατά τόπους αυξημένες στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα ανατολικοί με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά, για την εποχή, επίπεδα.

Ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα, 28 Απριλίου, στην Κρήτη και βαθμιαία και στα Δωδεκάνησα προβλέπεται παροδική συννεφιά, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα επικρατήσουν το πρωί στα βορειοανατολικά και το μεσημέρι και το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Δευτέρα του Πάσχα, 29 Απριλίου, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη το πρωί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από νότιες 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη, 30 Απριλίου, στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, με τοπικές μπόρες και στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Τέλος, την Τετάρτη – Πρωτομαγιά, ο καιρός θα είναι καλός και μόνο στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα ανατολικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα