back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στάση εργασίας την Τρίτη στο «Αγία Σοφία» για τα ασυνόδευτα παιδιά

Διαβάστε επίσης

Στάση εργασίας πραγματοποιούν την  Τρίτη 30 Απριλίου από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ζητώντας άμεση λύση για τα περίπου 40 εγκαταλλελειμμένα παιδιά, τα οποία φιλοξενούνται για πάνω από 6 μήνες στα νοσοκομεία Παίδων μετά από εισαγγελική εντολή.

Από το πρωί οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο προαύλιο του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Όπως αναφέρει το Σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων, τα περισσότερα παιδιά είναι ασυνόδευτα, με εξαίρεση όσα καλύπτονται για κάποιες ώρες ημερησίως από την παρουσία εθελοντών. Εν τω μεταξύ απέχουν από εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δεν έχουν κανένα οικείο, δεν έχουν συγκεκριμένους ενήλικες φροντιστές, δεν έχουν οργανωμένη δραστηριότητα και οι μέρες τους κυλούν χωρίς περιεχόμενο. Γεγονός που συνιστά μία ξεκάθαρη μορφή κακοποίησης για τα ίδια τα παιδιά, που κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο διαβιούν χωρίς την απαραίτητη φροντίδα και προσοχή.

Αποτέλεσμα αυτής κατάστασης είναι η επιθετική συμπεριφορά των παιδιών και συνεχώς καταγράφονται περιστατικά βίας μεταξύ τους και κατά του προσωπικού του νοσοκομείου.

Μόνο την τελευταία εβδομάδα δύο έφηβοι παρουσίασαν αυτοτραυματική συμπεριφορά, άλλοι έχουν προβεί σε επιθέσεις στο προσωπικό ασφαλείας, σε γιατρούς και νοσηλευτές με χειροφδικία, απειλές με αιχμηρά αντικείμενα, προκαλώντας τραυματισμούς και υλικές ζημιές.

Η διοίκηση και το υπουργείο Υγείας έχουν ζητήσει από τους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή και οι πρόσφατες εξαγγελίες για την μεταφορά τους σε δομές έχουν μείνει μόνο στα λόγια, αναφέρουν οι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν στείλει επιστολές στη διοίκηση του νοσοκομείου, τους εισαγγελείς ανηλίκων και τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν ποιος έχει την ευθύνη φύλαξης των φιλοξενούμενων με εισαγγελική εντολή παιδιών, την ευθύνη σε περίπτωση εξαφάνισής τους, τραυματισμού και βάση ποιας νομοθεσίας παραμένουν τα παιδιά σε ομηρία στα νοσοκομεία παίδων.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα