back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων Μακρόν

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ανακοίνωσε χθες, αμέσως μετά τη λήξη του υπουργικού σεμιναρίου, το χρονοδιάγραμμα με βάση το οποίο θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου.

Με μία δήλωσή του μπροστά στις κάμερες, ο Γάλλος πρωθυπουργός παρουσίασε το πρόγραμμα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων, όπως αυτό καθορίστηκε κατά το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε χθες με υπουργούς και βουλευτές του κόμματος. Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται το χρονοδιάγραμμα αυτό να γίνει ακόμα πιο συγκεκριμένο και να πάρει έτσι την τελική του μορφή.

“Κατανοώ την ανυπομονησία, κατανοώ την θέληση να τρέξουμε γρήγορα αλλά πρέπει να κάνουμε προσεκτικά και σωστά βήματα και για τον λόγο αυτόν χρειαζόμαστε χρόνο”, δήλωσε ο Εντουάρ Φιλίπ στους δημοσιογράφους χθες, ανακοινώνοντας το 6μηνο πλάνο δράσης της κυβέρνησης.

Εργασία

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στις 6 Μαΐου ξεκινάει μία εθνική και τοπική κινητοποίηση για την εργασία όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (συνδικάτα, κοινωνικοί εταίροι, εργοδοτικές οργανώσεις και άλλοι) θα αναζητήσουν τους καλύτερους τρόπους για να γίνουν πραγματικότητα “οι φιλόδοξοι στόχοι” που έθεσε ο Μακρόν.

Φορολογία

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον Ιούνιο συγκεκριμένα μέτρα με στόχο την μείωση της φορολογίας εισοδήματος, όπως δεσμεύτηκε ο Γάλλος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της εθνικής διαβούλευσης. Το κόστος της μείωσης αυτής, όπως διευκρίνισε ο Φιλίπ, υπολογίζεται στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Συντάξεις

Τον Ιούλιο αναμένεται η έκθεση για την συνολική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Με βάση αυτό, η κυβέρνηση θα εργαστεί ώστε “μέχρι το τέλος του καλοκαιριού” να παρουσιάσει το σχετικό νομοσχέδιο, επισήμανε ο Φιλίπ.

Παιδεία

“Μέσα στο επόμενο εξάμηνο” αναμένονται οι προτάσεις για την ανώτατη εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα για το κλείσιμο ή μη της ΕΝΑ, της εθνικής σχολής διοίκησης, κάτι που αποτελούσε αίτημα των πολιτών, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της διαβούλευσης.

Φοροδιαφυγή

Το Ελεγκτικό Συμβούλιο κατά της φοροδιαφυγής ετοιμάζει τις προτάσεις του, που θα ολοκληρώσει και θα παρουσιάσει στην κυβέρνηση τον Οκτώβριο, όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι μέσα στο φθινόπωρο θα εγκρίνει η Εθνοσυνέλευση τα νέα μέτρα.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα