back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«Κουτσουρεμένες» οι διδακτικές ώρες λόγω εκλογών

Διαβάστε επίσης

Ανοίγουν ξανά τα σχολεία τη Δευτέρα 6 Μαΐου, μετά τις διακοπές του Πάσχα, ωστόσο ο τελευταίος ενάμιση μήνας των μαθημάτων θα είναι «κουτσουρεμένος» λόγω των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τα σχολεία σε όλη τη χώρα, που χρησιμοποιούνται ως εκλογικά κέντρα, θα κλείσουν τουλάχιστον 4 ημέρες, τις Παρασκευές και τις Δευτέρες πριν και μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Αν και η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, στα τέλη του Μαΐου αλλά και στο πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου τα σχολεία και οι σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ αναμένεται να κλείσουν, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, όπως γίνεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στο παρελθόν. Σύμφωνα με παλαιότερες εγκυκλίους, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν λειτουργούσαν την Παρασκευή πριν τις Κυριακές των εκλογών και την αμέσως επόμενη Δευτέρα.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές έχουν προγραμματιστεί φέτος για την Κυριακή 26 Μαΐου, κατά συνέπεια, τα σχολεία και οι σχολές αναμένεται να μη λειτουργήσουν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, αλλά και τη Δευτέρα 27 Μαΐου, προκειμένου αφενός να ετοιμαστούν τα εκλογικά κέντρα την Παρασκευή και ολοκληρωθεί η καταμέτρηση τη Δευτέρα. Όσον αφορά τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου αυτός διεξαχθεί, οι πολίτες θα κληθούν στις κάλπες στις 2 Ιουνίου 2019, έτσι, τα σχολεία αναμένεται να μη λειτουργήσουν στις 31 Μαΐου και στις 3 Ιουνίου.

Όλα αυτά βέβαια προκύπτουν από τις αντίστοιχες εγκυκλίους που έχει εκδώσει το υπουργείο Παιδείας κατά τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, εν αναμονή έκδοσης της επίσημης εγκυκλίου του υπουργείου που θα καθορίσει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών στους δήμους και της περιφέρειες της χώρας.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα