back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

YouthFair 2019 στο Σεράφειο

Διαβάστε επίσης

Η γιορτή της νεολαίας, το 2ο YouthFair, 2019 πραγματοποιείται την Τετάρτη 8 Μαΐου από τις 11:00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Inter Alia σε συνεργασία με περισσότερους από 20 φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών. Στόχος είναι οι νέοι να έρθουν σε επαφή με τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, να ανταλλάξουν γνώσεις και  να ενημερωθούν για θέματα εργασίας, εθελοντισμού, προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης.

Ο στόχος

«Στόχος του Youth Fair 2019» λέει στον Αθήνα 9.84 η Βερονίκη Κρικώνη project manager της Inter Alia, «είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σχετικά με εμπειρίες, μορφές και δομές των επαγγελματιών της εργασίας με νέους (youth work), η ενδυνάμωση των ήπιων δεξιοτήτων των νέων μέσα από βιωματικά σεμινάρια, η δημιουργία ενός πρόσφορου εδάφους για μεγαλύτερη αλληλεπίδραση και συνεργασία των παρευρισκόμενων φορέων και η κατανόηση των τομέων προτεραιότητας της Εθνικής Στρατηγικής «Νεολαία ’17-’27» μέσω των εργαλείων της μη-τυπικής μάθησης».

youth_fair_2019

Η εκδήλωση

Οι επισκέπτες/τριες θα μπορούν να λάβουν στα περίπτερα των συμμετεχόντων οργανισμών πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες συμμετοχής, δράσης και μετάβασης των νέων στην ενήλικη ζωή. Τι μπορεί να προσφέρει σε αυτούς το youth work σε διαφορετικά κοινωνικο-πολιτισμικά περιβάλλοντα, τα διαφορετικά εργαλεία εργασίας και τις διαφορετικές προσεγγίσεις των εργαζομένων σε θέματα νεολαίας (σύμβουλοι νέων, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί και άλλοι που ασχολούνται είτε επαγγελματικά, είτε εθελοντικά). Επίσης  και τις ανάγκες και τις (εκπαιδευτικές και επαγγελματικές) ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον συγκεκριμένο χώρο.

Παράλληλα, εξειδικευμένα βιωματικά σεμινάρια θα απευθύνονται σε διαφορετικές ομάδες-στόχους και θα λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρα αναφορικά με:

– την προαγωγή της αυτονομίας και ανεξαρτησίας των νέων και διευκόλυνση της μετάβασής τους στην ενήλικη ζωή
– την προσιτή και ποιοτική εκπαίδευση, κατάρτιση και μαθητεία
– την αξιοπρεπή εργασία και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας των νέων
– την υγεία, πρόνοια και ευεξία
– την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στη δημοκρατική ζωή
– την μείωση των ανισοτήτων μεταξύ των νέων και
– το ζήτημα των φιλικών προς τους νέους πόλεων.

«Αφορμή για την διοργάνωση του Youth Fair αποτέλεσε το πρόγραμμα της Inter Alia, «Mission Responsible» το οποίο για 24 μήνες (Μάρτιος 2016 – Φεβρουάριος 2018) στόχευσε στο να αναδείξει άγνωστα σημεία και οπτικές της εργασίας με τους νέους, των πολιτικών για τη νεολαία, και της συμμετοχής των νέων στα κοινά», προσθέτει η κα Κρικώνη.

Info

Είσοδος ελεύθερη, χώρος εξοπλισμένος για ΑμεΑ
Τετάρτη, 8 Μαϊου 2019 | 11:00 – 19:00
Φιλοξενία Εκδήλωσης: Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη).

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα