back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δυσαρέσκεια της FIFA για την επίθεση στον Τσαμούρη

Διαβάστε επίσης

Η Επιτροπή Παρακολούθησης της ΦΙΦΑ εξέφρασε την δυσαρέσκεια της για την επίθεση στον διαιτητή Αλέξανδρο Τσαμούρη το βράδυ του Σαββάτου από αγνώστους, αλλά και για την «ελάχιστη πρόοδο όσον αφορά την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων».

«Κατάλληλες δράσεις για την εξάλειψη όλων των μορφών βίας που συνδέονται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα» ζητάει με ανακοίνωση, που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας (6/5), η Επιτροπή Παρακολούθησης της ΦΙΦΑ, έπειτα από την επίθεση στον Αλέξανδρο Τσαμούρη, την οποία καταδικάζει.

Στην ανακοίνωση της, τονίζει ότι… «Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας αμαυρώνουν σοβαρά την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόσο στο εσωτερικό, όσο και διεθνώς» ενώ σχολιάζει και την αδυναμία καταπολέμησης αυτών των φαινομένων. «Ωστόσο, δυστυχώς, επιτεύχθηκε ελάχιστη πρόοδος όσον αφορά την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων, από οποιονδήποτε από τους αρμόδιους φορείς και Αρχές» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Παρακολούθησης:

«Η Επιτροπή Παρακολούθησης της F.I.F.A., υπεύθυνη για την παρακολούθηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο και εκφράζει την απέχθειά της για την απαράδεκτη επίθεση κατά του Έλληνα διαιτητή κ. Αλέξανδρου Τσαμούρη, το βράδυ του Σαββάτου.

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση εναντίον ενός αξιωματούχου αγώνα, μέσα σε διάστημα μερικών μηνών κι ενώ η αστυνομική έρευνα για το πρώτο περιστατικό δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας αμαυρώνουν σοβαρά την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόσο στο εσωτερικό, όσο και διεθνώς.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης της F.I.F.A. επανειλημμένα υπογράμμισε το ζήτημα της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο εντός και εκτός γηπέδων, ως έναν από τους κύριους λόγους ανησυχίας των διεθνών ποδοσφαιρικών φορέων.

Ωστόσο, δυστυχώς, επιτεύχθηκε ελάχιστη πρόοδος όσον αφορά την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων, από οποιονδήποτε από τους αρμόδιους φορείς και Αρχές.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας συμπάθεια για τον κ. Τσαμούρη σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή και να του ευχηθούμε γρήγορη ανάκαμψη. Ελπίζουμε ότι οι δράστες αυτής της επαίσχυντης εγκληματικής επίθεσης θα προσαχθούν σύντομα στη Δικαιοσύνη.

Επιπλέον, παροτρύνουμε όλες τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, καθώς και τους φορείς του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου να αναλάβουν, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, τις κατάλληλες δράσεις για την εξάλειψη όλων των μορφών βίας που συνδέονται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Επιτροπή παρακολούθησης της FIFA».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα