back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πρώτη κατοικία και δάνεια με εγγύηση δημοσίου στην ατζέντα Θεσμών και τραπεζιτών

Διαβάστε επίσης

Η εφαρμογή του νέου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, τα δάνεια με εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου καθώς η πορεία μείωσης των κόκκινων δανείων βρίσκονται στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης των τραπεζιτών με τους θεσμούς.

Οι θεσμοί ζητούν να πληροφορηθούν για το χρόνο που θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που προβλέπει ο νόμος και ταυτόχρονα να καταργηθούν πλήρως οι διατάξεις του νόμου Κατσέλη που βρίσκονται σήμερα σε ισχύ. Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους διαβεβαιώνουν ότι η πλατφόρμα θα λειτουργήσει στα τέλη Ιουνίου και πετούν το μπαλάκι στην κυβέρνηση για την κατάργηση των ισχυουσών διατάξεων του νόμου Κατσέλη.

Λύση φαίνεται να έχει δρομολογηθεί για τα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου που έχουν καταπέσει οι εγγυήσεις με το θέμα να απασχολεί κυρίως τις τράπεζες Εθνικής και Πειραιώς.

Σε ότι αφορά στην πορεία μείωσης των εξυπηρετούμενων δανείων οι τράπεζες θα παρουσιάσουν τις κινήσεις που έχουν υλοποιήσει και αυτές που έχουν δρομολογηθεί επισημαίνοντας την ανάγκη για ταχεία υιοθέτηση του σχεδίου μείωσης των NPΕς που έχει καταρτίσει η ΤτΕ.

Νίκος Καρούτζος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα