back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επιφυλακτικοί οι θεσμοί για τις παροχές

Διαβάστε επίσης

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού -ειδικά για το 2019- θα αναλυθούν από τους θεσμούς στο άμεσο μέλλον, αλλά σίγουρα μετά την αναχώρηση των επικεφαλής τους από την Αθήνα. Οι συζητήσεις τους με τις ελληνικές Αρχές ολοκληρώνονται σήμερα.

Ωστόσο, ό,τι αφορά στα μέτρα για το 2020 που σχετίζονται με παρεμβάσεις στους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, πηγές των πιστωτών υπενθύμιζαν χθες ότι η συμφωνία του Eurogroup του 2018 είναι δεδομένη και συνδέει τα πλεονάσματα με τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σήμερα, μάλιστα, ενδεχομένως να υπάρξει και επίσημη τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα συμπεράσματα των θεσμών θα καταγραφούν στην τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της ελληνικής οικονομίας στις αρχές του Ιουνίου, μετά τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών. Μοναδικός «προεκλογικός σταθμός» που ενδεχομένως να υπάρξει άτυπη σχετική συζήτηση είναι το Εurogroup της 16ης Μαΐου.

Επισήμως, η πορεία της ελληνικής οικονομίας σε επίπεδο υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να συζητηθεί τον Ιούλιο, μετά τη δημοσιοποίηση τόσο της Έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας όσο και των υπολοίπων Εκθέσεων που συνδέονται με το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα