back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βέμπερ: Η Ευρώπη δεν θα πρέπει να πληρώνει τα λάθη του Τσίπρα

Διαβάστε επίσης

Λίγη ώρα μετά τις εξαγγελίες του Έλληνα πρωθυπουργού από το Ζάππειο, ο Μάνφρεντ Βέμπερ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του κάνοντας λόγο για “λάθη Τσίπρα” που δεν πρέπει να πληρώνει η Ευρώπη.

Μέσω twitter σχολίασε τα όσα ανακοίνωσε χθες κατά την συνέντευξη τύπου ο Αλέξης Τσίπρας ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ. Αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα, τις φοροελαφρύνσεις και τις παροχές, ο κ. Βέμπερ έγραψε: «Όταν ο Τσίπρας κάνει λάθη στην οικονομική πολιτική, οι λαοί στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν θα πρέπει να πληρώνουν τις συνέπειες. Γι’ αυτό τασσόμαστε εναντίον μιας ευρωπαϊκής ασφάλισης κατά της ανεργίας».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Έλληνα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, επίσης μέσω twitter. «Ο Βέμπερ καταγγέλλει τις εξαγγελίες Τσίπρα ως “ανεύθυνες”», επισήμανε σε ανάρτησή του ο κ. Παπαδημούλης, προσθέτοντας ότι: «Αποκαλύπτει, έτσι, την αντίθεση και της ΝΔ σε μέτρα που στηρίζονται στα υγιή δημόσια οικονομικά της χώρας και ενισχύουν τη δικαιοσύνη και την ανάπτυξη. Γι’ αυτό δεν θα γίνει ο Βέμπερ πρόεδρος της Κομισιόν και θα “μαυριστεί” η ΝΔ!».

«Ή να ψηφίσουν τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν χθες ή να αποσύρουν τη στήριξή τους από τον κ. Βέμπερ», σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας News247.  Πρόσθεσε, ότι ενδεχόμενη εκλογή Βέμπερ στην Προεδρία της Κομισιόν θα οδηγήσει σε περιπέτεια τη χώρα.

«Αν ο κ. Βέμπερ εκλεγεί πρόεδρος της Κομισιόν, το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να πάρει πίσω τα μέτρα και θα ξεκινήσει νέα περιπέτεια», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Το ευρωψηφοδέλτιο, λοιπόν, της ΝΔ συναπαρτίζεται από ανθρώπους που θα του δώσουν ψήφο για την Προεδρία της Κομισιόν, εάν εκλεγούν. Άρα, λοιπόν, συναπαρτίζεται από ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να ακυρώσουν τις χθεσινές οικονομικές πρωτοβουλίες, τα πάρα πολύ σημαντικά μέτρα ανακούφισης της αγοράς και των κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία έχουν πληγεί. Αυτή είναι η απλή και αναντίρρητη αλήθεια», είπε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας: «Ψήφος στη ΝΔ σημαίνει ακύρωση των μέτρων, τα οποία ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα