back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μάιος με βροχές, καταιγίδες και Αφρικανική σκόνη

Διαβάστε επίσης

Βροχερός ο καιρός όλη την εβδομάδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση η οποία θα είναι περισσότερο αισθητή στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχές ή καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που μόνο τοπικά ενδέχεται πρόσκαιρα να φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Την Τρίτη

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με ένταση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές και εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν  ανατολικοί νοτιοανατολικοί με ένταση 3 με 4 μποφόρ και τις βραδινές ώρες μεταβλητοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, όπου βαθμιαία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 22 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ηπειρο, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές στα βορειότερα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική Στερεά. Εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με ένατση 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Ευβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικά ισχυρές στη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που το βράδυ στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 και στη βόρεια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνεόυν νοτιοανατολικοί με ένταση 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 25 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τετάρτη 15-05-2019

Στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από νότιες και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη 16-05-2019

Στα Βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες και στα νότια από δυτικές
διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή 17-05-2019

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Το Σάββατο 18-05-2019

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πηγή: meteo, EMY

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα