back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γαλλία: Τηλεοπτικό ντιμπέιτ των δύο μονομάχων

Διαβάστε επίσης

Για σχεδόν μία ώρα η επικεφαλής της λίστας της Δημοκρατίας Μπροστά Ναταλί Λουαζό και ο επικεφαλής της λίστας του Εθνικού Συναγερμού Ζορντάν Μπαρντελά συζήτησαν εχθές στο στούντιο του BFMTV ενόψει ευρωεκλογών και το μόνο που συμφώνησαν είναι ότι διαφωνούν σε όλα.

Δέκα μόλις ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, οι δύο επικεφαλής των ψηφοδελτίων – φαβορί για τις ευρωεκλογές δεν απέφυγαν τις εντάσεις κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού τους ντιμπέιτ. Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν “Δημοκρατία Μπροστά” και ο “Εθνικός Συναγερμός” της Μαρίν Λε Πεν παλεύουν για την πρώτη θέση με διαφορές που αγγίζουν τα όρια του στατιστικού λάθους.

Μεταναστευτικό

Όπως ήταν λογικό, ένα από τα θέματα που διαφώνησαν έντονα ήταν η μεταναστευτική πολιτική της Γαλλίας. “Πρέπει να κλείσουμε την βρύση”, δήλωσε ξεκάθαρα ο εκλεκτός της Λε Πεν Μπαρντελά, προτείνοντας μία πολιτική αποτρεπτική απέναντι στις μεταναστευτικές ροές. Χαρακτήρισε δε την Frontex σαν μία “ρεσεψιονίστ που υποδέχεται τους μετανάστες”.

“Πρέπει να ενισχύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, υποστήριξε από την πλευρά της η Λουαζό, ζητώντας ενίσχυση και της Frontex σε ανθρώπινο δυναμικό. Κατηγόρησε δε τους βουλευτές του Εθνικού Συναγερμού ότι καταψήφισαν το νέο σύστημα ταυτοποίησης των αιτούντων άσυλο που ζητούν να μπουν στην Ε.Ε.

Ευρώπη

Την πεποίθησή της ότι σε 10 χρόνια καμία χώρα της Ε.Ε. δεν θα ανήκει από μόνη της στις δέκα μεγάλες δυνάμεις του κόσμου εξέφρασε η πρώην υπουργός του Μακρόν. Τότε, “μόνο μέσω της Ε.Ε. θα μπορούμε να απαιτήσουμε σεβασμό για να προστατεύσουμε το οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο μας”, συμπλήρωσε ζητώντας μία Ευρώπη πιο δυνατή και πιο ενωμένη η Λουαζό.

Από την πλευρά του ο Μπερνταλά σχολίασε ότι έχει βαρεθεί να ακούει τόσα χρόνια την έκφραση “όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί” και κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι ευθύνεται για την εχθρότητα και τον ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών – μελών της. “Η Ιαπωνία, η Κίνα και οι ΗΠΑ πετυχαίνουν γιατί είναι έθνη αυτόνομα”, ανέφερε προσθέτοντας ότι “η Ευρώπη αποδυναμώνει τα έθνη ενώ πρέπει να είναι ακόμα πιο ισχυρά”.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα