back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άνοδος της θερμοκρασίας, συννεφιά και αφρικανική σκόνη – Θερμή εισβολή από Δευτέρα

Διαβάστε επίσης

Ζεστό καιρό με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Η ορατότητα, τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τις νυχτερινές ώρες στα δυτικά, θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, τοπικά στα δυτικά και νότια έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά.

Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικώς υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αραιές νεφώσεις στην Αττική κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 15 και 28 βαθμούς κελσίου.

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές σε Μακεδονία και Θράκη. Πιθανότητα τοπικών όμβρων τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 βαθμιαία στα νότια και τα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 28 και τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές σε Κυκλάδες και Κρήτη. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στην Κρήτη τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 25 και στην Κρήτη τοπικά έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα Νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικούς όμβρους στα βόρεια κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες προβλέπει για τη Δευτέρα η ΕΜΥ. Η ορατότητα, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα