back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Περιθώρια για νέα παράταση του Brexit αφήνει ο Γιούνκερ

Διαβάστε επίσης

Περιθώρια για νέα παράταση του Brexit, μετά τη λήξη της νέας διορίας την 31η Οκτωβρίου, άφησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ασκώντας, παράλληλα, κριτική στους βρετανούς βουλευτές, λέγοντας ότι επικεντρώνονται στην απομάκρυνση της Τερίσα Μέι αντί να συνεργασθούν ώστε να υπάρξει συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Λίγο πριν τη διαφαινόμενη παραίτηση της βρετανίδας πρωθυπουργού -σύμφωνα με τους Times θα παραιτηθεί αύριο, ο Γιούνκερ, μιλώντας στο CNN, εξήρε το ψυχικό σθένος της και εξέφρασε την περιφρόνησή του για εκείνους που επιδιώκουν την απομάκρυνσή της. “Αυτό που δεν μου αρέσει στον διάλογο των βρετανών πολιτικών είναι ότι δίνουν την εντύπωση ότι για εκείνους είναι πιο σημαντική η απομάκρυνσή της από την μεταξύ τους συνεργασία με στόχο την επίτευξη συμφωνίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: “Πρόκειται για μία γυναίκα που γνωρίζει τί πρέπει να πράξει, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει αυτά που πρέπει να πράξει. Την συμπαθώ πολύ. Αντέχει”.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε “αγανακτισμένος” από το συνεχιζόμενο αδιέξοδο, υπονόησε, ωστόσο, ότι οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να δώσουν μία ακόμη παράταση στο Λονδίνο. “Ελπίζω να συμφωνήσουν (οι Βρετανοί) μεταξύ τους και ότι θα αποχωρήσουν έως το τέλος του Οκτωβρίου … Θεωρώ ότι είναι πατριωτικό τους καθήκον να συμφωνήσουν μεταξύ τους”, είπε, συμπληρώνοντας: “Έχω αρχίσει να κουράζομαι, διότι απλώς περιμένουμε την επόμενη παράταση”.

Ο Γιούνκερ προσέθεσε ότι το ζήτημα δεν είναι “η ταυτότητα του/της επόμενου/-νης πρωθυπουργού, αλλά η Συμφωνία Αποχώρησης”.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα