back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση στρατιωτικών Ελλάδας-Τουρκίας

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων Ελλάδας και Τουρκίας, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με στόχο την θεμελίωση Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), για την πρόληψη και αποφυγή εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Πρόκειται για την πρώτη, από μια σειρά ανάλογων συναντήσεων, που έχει συμφωνηθεί να διεξαχθούν μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σκοπός των συνομιλιών, που έγιναν από τις 21 έως τις 24 Μαΐου, ήταν «η, σε τεχνικό επίπεδο, διερεύνηση δραστηριοτήτων/ενεργειών εντός του πλαισίου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), για την πρόληψη και αποφυγή εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων».

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι, οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε εποικοδομητικό κλίμα και θα συνεχισθούν στο εγγύς μέλλον στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι, την Τετάρτη 22 Μαΐου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης δέχθηκε στο γραφείο του, τους επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα