back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ντόρα Μπακογιάννη στον Αθήνα 9.84: “Ηταν μια μεγάλη νίκη. Ηττήθηκε ο λαικισμός”

Διαβάστε επίσης

Ως  μια  “πολύ μεγάλη νίκη και  μια καινούργια  μέρα με  περισσότερη ευθύνη” περιέργαψε  η Ντόρα Μπακογιάννη στον Αθήνα 9.84 την επομένη των ευρωεκλογών και της αυτοδιοικητικής κάλπης , μιλώντας  στη Νόνη Καραγιάννη για “δικαίωση μιας στρατηγικής  χαμηλών τόνων και χωρίς υποσχέσεις, στο γενικό πολιτικό πεδίο.”

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Αναφερόμενη στις  Δημοτικές εκλογές  υπογράμμισε τον πολιτικό πολιτισμό  μεταξύ των πέντε  υποψηφίων . “Κατέβηκαν νέοι άνθρωποι που κράτησαν πολύ ψηλά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, μίλησαν για τα ουσιαστικά προβλήματα της Αθήνας και δεν επικράτησε η πολιτική μικρότητα που συνήθως επικρατεί. Θέλω να τους συγχαρώ και τους πέντε ” είπε και σημείωσε ότι το  επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο έχει πολύ δουλειά να κάνει και όσο καλύτερη είναι η μεταξύ τους συνεργασία, τόσο αποτελεσματικότερος θα είναι ο Δήμος που καλούνται να υπηρετήσουν και να διαχειριστούν.

              *ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ  ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ

Για την κυρία Μπακογιάννη  το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτελεί απόδειξη  ότι “η ΝΔ είναι ένα λαικό κόμμα με θεσμικό βάθος και βαθειές ρίζες, το οποίο κάποια στιγμή κάμφθηκε, αλλά κράτησε.”

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε : “Ανέλαβε τον κίνδυνο να να κάνει μια εκστρατεία χωρίς να υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια και φτάσαμε στο σημείο οι κυβερνώντες να υπόσχονται τα διπλά από την αξιωματική αντιπολίτευση κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Ο λαός κατάλαβε ότι αυτά που έλεγαν οι κυβερνώντες ήταν δημαγωγικά και στράφηκε υπέρ της ΝΔ. Τιμωρήθηκε ο λαικισμός με την Ελλάδα να είναι η πρώτη που βγαίνει από λαικιστικό κύμα. Ταυτόχρονα, η μεσαία τάξη, η οποία ανέβασε τον κ Τσίπρα στην εξουσία, ήταν αυτή που τον έριξε.”

*ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑ ΚΡΙΣΗ ΕΠΟΧΗ, ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΕΞΑΕΡΩΝΟΝΤΑΙ

Σε ερώτημα αν μπορούμε να μιλάμε στο εξής για μια νέα σελίδα  στη μετά κρίση εποχή , η πρώην υπουργός της ΝΔ  έκανε λόγο για  ένα νέο διπολισμό και μιαν άλλη εποχή.

“Σε όλες τις κοινωνικές, επαγγελαματικές και ηλικιακές ομάδες, η ΝΔ είναι μπροστά. Γκρεμίστηκε ο μύθος ότι οι ηλικίες των 17-25 είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.  Οσο για το εφιαλτικό ποσοστό του 13% που συγκέντρωσε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μεταξύ των νέων ανθρώπων, όπως το πολεμήσαμε όλοι μαζί,  θα το κάνουμε και τώρα. Το ΚΙΝΑΛ πήγε καλύτερα από τις εθνικές εκλογές του 2015, δεν πήγε καλά σε σχέση με το ποσοστό του στις ευρωεκλογές, αλλά δεν συνετρίβη. Αυτό που στοίχισε περισσότερο στον κ Τσίπρα ήταν η αλαζονεία και ο διχαστικός του λόγος που διατήρησε μέχρι και την αναγγελία της προσφυγής στις κάλπες. Πρέπει να απέχεις πολύ από την ελληνική παραγματικότητα για να μην αναγνωρίσεις ότι κάποιο λάθος έχεις κάνει με το μήνυμα που στέλνει ο λαός και τη διαφορά των δέκα μονάδων” είπε  χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη.

*ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΦΡΕΝΤ ΒΕΜΠΕΡ, ΕΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ  ΑΔΥΝΑΜΟ ΚΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΚ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ.

Η κυρία Μπακογιάννη  δεν απέκλεισε  το ενδεχόμενο  η υποψηφιότητα Βέμπερ να είναι ο αδύναμος κρίκος για το ΕΛΚ , συναρτώντας το  με τη διάσταση  της θέσης την οποία  θα επιδιώξει τελικά η Γερμανία στην ΕΕ. Του επικεφαλής της Κομισιόν ή της ΕΚΤ. Οπως είπε : “Ουδείς γνωρίζει. Στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος προέρχεται επίσης από το ΕΛΚ και τα πήγε καλά με το θέμα της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ. Η Βρετανία δεν τα  πήγε καλά λόγω του  λαικισμού της.”

Για την ΕΕ δήλωσε : “Παρουσιάζει μιαν εικόνα μετάβασης. Από μια σταθερή ΕΕ με διαφορετικές λογικές πηγαίνει σε μια καινούργια Ευρώπη που θα ταλανιστεί αλλά στο τέλος θα αντέξει. Η επιδίωξη για μια πιο ενωμένη Ευρώπη στο τέλος θα επικρατήσει, αλλά όχι εύκολα.”

Τέλος, για την υποψηφιότητά της στα Χανιά είπε ότι η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε από τις 22 μονάδες στις 2 και προδιέγραψε ως επόμενο στόχο, να περάσει μπροστά η ΝΔ.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα