back to top
21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Kώστας Πουλάκης στον Αθήνα 9.84: “Η ήττα είναι πολύ μεγάλη και θα ήταν άστοχο, χωρίς σοβαρή πολιτική ανάλυση, να επιρρίψουμε την ευθύνη στους Έλληνες πολίτες ότι δεν κατάλαβαν”

Διαβάστε επίσης

2019-05-28

“Η ήττα είναι πολύ μεγάλη. Καμία ήττα δεν είναι ορφανή και θα ήταν άστοχο, χωρίς σοβαρή πολιτική ανάλυση να επιρρίψουμε την ευθύνη στους Έλληνες πολίτες ότι δεν κατάλαβαν”, δήλωσε ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης, στον Αθήνα 984 και τον Άρη Τόλιο.
Οπως επισήμανε, οι λόγοι της ήττας ήταν πολυπαραγοντικοί και δεν έγιναν δύο- τρία λάθη. Τόνισε ακόμη, ότι από τον προεκλογικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζε το όραμα για το μέλλον και την επόμενη 4ετία, καθώς επίσης και ότι αυτός ξεκινούσε και τελείωνε στα εσωτερικά ζητήματα, με αποτέλεσμα να απουσιάζουν ως αντίληψη και πρόταση οι ευρωεκλογές και η Ευρώπη.

Ο κ Πουλάκης χαρακτήρισε λάθος ότι τόσο η κυβέρνηση που μίλησε για ψήφο εμπιστοσύνης όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση για δημοψήφισμα, έδωσαν στον προεκλογικό αγώνα πολωτικά στοιχεία, με το βλέμμα στραμμένο στα εσωτερικά της χώρας.

Για το ζήτημα της εκλογής ηγεσίας στη Δικαιοσύνη και στην προειδοποίηση της ΝΔ να μην ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις για την επόμενη κυβέρνηση είπε: “αδίκως φοβάται η ΝΔ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με βάση την πολιτική διάθεση που έχει επιδείξει, έχει σεβαστεί τις θεσμικές και δημοκρατικές της υποχρεώσεις.”

Σε ερώτημα για το πόσο κόστισαν στην κυβέρνηση εκφράσεις αλαζονείας όπως και η επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο κ. Πουλάκης είπε πως “το ύφος και το ήθος που εκπέμπει καθένας αποτελεί σημαντική παράμετρο στο τι βλέπει ο πολίτης. Κρινόμαστε όλοι. Οι πολίτες μας έχουν βάλει σε μια γυάλα και μας αξιολογούν, δεν θα ήθελα να κρίνω προσωπικά κανέναν.”

Για την απλή αναλογική και όσα ακούστηκαν περί πριμοδότησης με αυτόν τον τρόπο της συμμετοχής, εξήγησε ότι: “στις Περιφερειακές εκλογές του 2014 και χωρίς απλή αναλογική είχαν λάβει μέρος 104 συνδυασμοί και φέτος με απλή αναλογική δήλωσαν συμμετοχή 103. Την ίδια χρονιά, στις Δημοτικές εκλογές συμμετείχαν 1480 συνδυασμοί και φέτος 1634, δηλαδή παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 10%, λαμβανομένης υπ όψιν και της δημιουργίας 7 νέων Δήμων. Αυτοί που βγήκαν με την πρώτη Κυριακή φέτος είναι 102, ενώ το 2014 ήταν 130, δηλαδή καταγράφεται μικρή διαφορά, προς τα επάνω.”

Ερωτηθείς σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ο κ Πουλάκης εκτίμησε ότι η 7η Ιουλίου είναι μια καλή ημερομηνία και εξήγησε ότι “θα βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση, καθώς το προσωπικό που εμπλέκεται στη διαδικασία θα έχει στη διάθεσή του ένα χρονικό περιθώριο , ανάμεσα στις προηγούμενες και τις επικείμενες κάλπες.” Τέλος, για το εάν θα υπάρξει υπηρεσιακός ΥΠ.ΕΣ απάντησε καταφατικά τονίζοντας ότι “αυτό γίνεται στη βάση του εθιμικού δικαίου που έχει κατακτηθεί εδώ και 40 χρόνια.”

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΛ.: 210 34 12 490 (εσωτ.: 241, 242) – FAX: 210 34 11 397 – e-mail: [email protected]

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα