back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σοφία Ζαχαράκη στον Αθήνα 9,84: ‘Υπάρχει μετριοπάθεια και υπευθυνότητα στη διαχείριση του πολύ καλού αποτελέσματος, που πέτυχε η ΝΔ”

Διαβάστε επίσης

“Χτίζουμε μια αμφίδρομη σχέση με κάθε πολίτη ανά την Ελλάδα” τόνισε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Τζίνα Μοσχολιού και Νεκτάριο Νώτη. Όπως είπε : υπάρχει μετριοπάθεια και υπευθυνότητα στη διαχείριση του πολύ καλού αποτελέσματος, που πέτυχε η ΝΔ . Οι ευρωεκλογές έδωσαν σαφές μήνυμα και για τις εθνικές εκλογές. Ουσιαστικά οι Ελληνες πολίτες ζήτησαν προσφυγή στις κάλπες .

*ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

“Θα αδικούσα τον πρότερο βίο της αρχηγίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΔ ,αν το τοποθετούσα μόνο με προεκλογικούς όρους.Υπάρχουν και άλλα περιστατικά ,στα οποία ήταν άμεση η αντίδρασή μας .Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το πλαίσιο των αρχών και των αξιών που πρεσβεύει η ΝΔ και διέπουν το λόγο και τις πράξεις μας να μην έχουν καμία υποσημείωση .Το αποδείξαμε άμεσα.

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΕΡΣΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ

“Όχι μόνο εμείς .Πολλά στελέχη και άλλων πολιτικών χώρων , Πανεπιστημιακοί και άλλες σημαίνουσες προσωπικότητες επισημαίνουν το αυτονόητο . Ότι δεν γίνεται μια κυβέρνηση σε αποδρομή που προκηρύσσει εκλογές ,να αποφασίζει εντός της περιόδου που ουσιαστικά θα μπορούσε να παραμείνει. Γιατί η θητεία της κυρίας Ξένης Δημητρίου λήγει στις 30 Ιουνίου. Όλοι μαζί δημοκρατικά, θα αντιταχθούμε σε αυτή την επιλογή της κυβέρνησης”.

Πολιτικά και ηθικά -πρόσθεσε -είναι μια πράξη που έπρεπε να αποφύγει η κυβέρνηση. “Δεν πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις που θα δεσμεύουν το βίο μιας άλλης -πιθανότατα- κατάστασης στην Ελλάδα. Έχουμε ξαναδεί την κυβέρνηση να κάνει παρεμβάσεις και παιχνίδια με τους θεσμούς. Στο τέλος του βίου της να μην συνεχίσει τις ίδιες τακτικές” επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

*Σε ερώτηση αν θα κερδίσει εύκολα τη νίκη η ΝΔ η κυρία Ζαχαράκη είπε :

“Τίποτα δεν είναι εύκολο. Tα στοιχεία του exit poll -που είναι αξιόπιστα- κατέδειξαν το προφίλ του ψηφοφόρου της ΝΔ. Τα παιδιά 17 με 24 ψήφισαν ΝΔ . Επίσης η παραγωγική και δημιουργική ηλικιακή ομάδα των 24 με 34 και λίγο πιο πάνω ψήφισαν με μεγάλη διαφορά τη ΝΔ. Υπήρχε η εντύπωση ότι το κόμμα της ΝΔ το προτιμούσαν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας .Βλέπουμε όμως ότι άνθρωποι που μπαίνουν τώρα στον εργασιακό βίο , επιλέγουν ένα κόμμα που θα προσφέρει σταθερότητα στη χώρα και περισσότερες προοπτικές για καλύτερες αμοιβόμενες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα επίσης με τα exit poll το 12% ανθρώπων που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ,τώρα ψήφισαν ΝΔ. Εμείς πιστεύουμε ότι το εύρος της νίκης εμπεριέχει και το στοιχείο της επιδοκιμασίας. Προτείνουμε λύσεις για να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη . Ολα αυτά τα συμπυκνώσαμε στον πολιτικό μας λόγο , μιλήσαμε για λιγότερους φόρους , για την ανάπτυξη ,για νέες θέσεις εργασίας ,για την αποκατάσταση του αισθήματος της ανασφάλειας . Θα συνεχίσουμε τις μέρες του προεκλογικού αγώνα να το επαναλαμβάνουμε με συνέπεια και μεγαλύτερη εξειδίκευση.
Σε όλες τις προηγούμενες ευρωεκλογές το πρώτο κόμμα έπαιρνε χαμηλότερο ποσοστό από αυτό που έπαιρνε στις εθνικές εκλογές.
Μια εξαίρεση υπάρχει το 2004 ,γιατί οι ευρωεκλογές ήρθαν μετά τις εθνικές εκλογές . Δεν νιώθουμε κανέναν εφησυχασμό . Θα συνεχίσουμε αυτή την αμφίδρομη σχέση με τους πολίτες.

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ‘ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ” ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν αυτό το παιχνίδι των fake news ,των ψευδών ειδήσεων .Δεν πέτυχε. Προσπάθησαν να διαδώσουν ψευδείς ειδήσεις για τα εργασιακά και για την ακροδεξιά . Είδαν ότι ο κόσμος δεν πείσθηκε τελικά από όλη αυτή τη διαστρέβλωση . Αυτό επιχειρήθηκε και τώρα .Έχουμε ξαναδεί κόμματα να εκλέγονται με σημαίες ευκαιρίας και έχουμε ξαναδεί κόμματα τα οποία εξαφανίστηκαν γιατί μπορεί να ήταν παράγωγα της κρίσης ή της συγκυρίας.

*ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Παρακολουθούμε πολύ στενά το θέμα της οικονομίας.Είναι σημαντική η υποδοχή από τις αγορές και το χρηματιστήριο του καλού αποτελέσματος της ΝΔ στις ευρωεκλογές. Υπάρχει πλειάδα θετικών άρθρων του διεθνούς τύπου τις τελευταίες δύο ημέρες. Οι οικονομολόγοι μας έχουν κοστολογήσει όλα όσα υπόσχεται η ΝΔ.Παρακολουθούμε όμως και τι θα γίνει με την επόμενη αξιολόγηση, η οποία έρχεται μέσα στις ημέρες. Όταν πηγαίνει μια υπεύθυνη κυβέρνηση με σταθερότητα να διαπραγματευτεί -και όχι με μαξιμαλιστικούς όρους και όρους παροχολογίας που κάνει η παρούσα κυβέρνηση- είναι τελείως διαφορετικοί οι όροι συζήτησης. Οι υπεύθυνοι πολιτικοί δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στην εκτέλεση του προυπολογισμού και γενικότερα στην αντιμετώπιση της οικονομίας .

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα