back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 30/5

Διαβάστε επίσης

Το βιογραφικό μιούζικαλ του Ντέξτερ Φλέτσερ για τον αυτοκαταστροφικό και εξαιρετικά δημοφιλή βρετανό μουσικό Έλτον Τζον, η επιστροφή του Γκοτζίλα και η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Κυπρίου Μάριου Πιπερίδη για τα Κατεχόμενα κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτής της εβδομάδας.

 

ROCKETMAN

 Μιούζικαλ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 121′
Παραγωγή: Βρετανία – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Ντέξτερ Φλέτσερ
Πρωταγωνιστούν: Τάρον Έγκερτον, Τζέιμι Μπελ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Τζέμα Τζόουνς, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ

Μιούζικαλ φαντασίας για την απίθανη ιστορία των πρώτων χρόνων της καριέρας του Έλτον Τζον.

Η ταινία ακολουθεί το μεγαλειώδες ταξίδι της μεταμόρφωσης του Ρέτζιναλντ Ντουάιτ από ντροπαλό πιανίστα στον παγκόσμιο σταρ Έλτον Τζον. Πρόκειται για την ιστορία τού πώς ένα αγόρι από μια μικρή πόλη γίνεται μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής και της ποπ κουλτούρας γενικότερα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΓΚΟΤΖΙΛΑ II: Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ (GODZILLA: KING OF THE MONSTERS)
Περιπέτεια, Έγχρωμη, Διάρκεια: 131′
Παραγωγή: ΗΠΑ – Ιαπωνία, Σκηνοθεσία: Μάικλ Ντόχερτι
Πρωταγωνιστούν: Βέρα Φαρμίγκα, Κάιλ Τσάντλερ, Σάλι Χόκινς, Κεν Γουατανάμπε, Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Τσαρλς Ντανς

Ο Γκοτζίλα, το πασίγνωστο τέρας που έγινε κινηματογραφική αναφορά για την μυθική παρουσία του, επανέρχεται στην μεγάλη οθόνη και τα βάζει ενάντια σε μερικά από τα πιο γνωστά τέρατα της ιαπωνικής ποπ κουλτούρας.

Η Μόναρκ, μια κρυφή ζωολογική ομάδα, έρχεται αντιμέτωπη με τιτάνια τέρατα, συμπεριλαμβανομένου και του Γκοτζίλα, που συγκρούεται με τη Μόθρα, τον Ρόνταν και την απόλυτη νέμεσή του, τον τρικέφαλο Γκιντόρα. Όταν αυτά τα αρχαία τέρατα, που θεωρούνταν απλώς μύθοι, ξυπνήσουν ξανά, θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για την απόλυτη κυριαρχία, ακόμα και σε βάρος της ανθρωπότητας.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΟΝΕΙΡΑ ΣΕ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΕΣ ΓΟΒΕΣ (DUMPLIN)


Κομεντί, Έγχρωμη, Διάρκεια: 110′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Αν Φλέτσερ
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Άνιστον, Ντάνιελ Μακντόναλντ, Οντέγια Ρας, Ντόουβ Κάμερον

Η plus size κόρη μιας πρώην νικήτριας καλλιστείων της επαρχιακής πόλης του Τέξας όπου ζουν, αποφασίζει να δηλώσει συμμετοχή στο διαγωνισμό ομορφιάς που διοργανώνει η μητέρα της για να διαμαρτυρηθεί για τα περιοριστικά πρότυπα ομορφιάς που κυριαρχούν. Δεν υπολογίζει όμως πως αμέσως το παράδειγμά της θα ακολουθήσουν και άλλες κοπέλες.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

MA
Τρόμου, Έγχρωμη, Διάρκεια: 99′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Τέιτ Τέιλορ
Πρωταγωνιστούν: Οκτάβια Σπένσερ, Τζούλιετ Λιούις, Νταιάνα Σίλβερς, Λουκ Έβανς, ΜακΚέιλι Μίλερ

Ταινία τρόμου από τους παραγωγούς του «Τρέξε» και τον σκηνοθέτη του «Υπηρέτριες» με την Οκτάβια Σπένσερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μία φαινομενικά άκακη και μοναχική γυναίκα γνωρίζει μια παρέα εφήβων και τους προσφέρει το υπόγειό της για να διασκεδάσουν, ωστόσο τους θέτει μερικούς κανόνες για τη χρήση του. Όσο η παρέα περνά ανέμελη το χρόνο της στο υπόγειο, η γυναίκα ετοιμάζει ένα σχέδιο που θα κάνει τις ζωές τους σκέτο εφιάλτη.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ (EL DESENTIERRO / THE UNCOVERING)


Θρίλερ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 105′
Παραγωγή: Ισπανία – Αργεντινή, Σκηνοθεσία: Νάτσο Ρουιπέρεζ
Πρωταγωνιστούν: Λεονάρντο Σμπαράλια, Χαν Κορνέτ, Μίτσελ Νόερ, Άνα Τορέντ, Τζιελένα Τζοβανόβα

Ατμοσφαιρικό θρίλερ από την Αργεντινή με τους υποψήφιους για βραβεία Γκόγια Λεονάρντο Σμπαράλια και Χαν Κορνέτ.

Όταν o Ζόρντι επιστρέφει στο χωριό που μεγάλωσε, μαθαίνει ότι ο πατέρας του δεν είναι, όπως πίστευε, θαμμένος στο νεκροταφείο του χωριού. Αμέσως μετά, διαπιστώνει ότι η Βέρα, μια νεαρή κοπέλα που υποτίθεται ότι είχε σκοτωθεί μαζί με τον πατέρα του, είναι ακόμα ζωντανή. Με αυτά τα νέα δεδομένα, ο Ζόρντι αποφασίζει να μείνει στο χωριό και να προσπαθήσει να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη στον πατέρα του. Σύντομα θα αντιμετωπίσει μια σειρά από μυστηριώδεις καταστάσεις και οδυνηρές αποκαλύψεις, ενώ μια σειρά φόνων έχουν στόχο να εμποδίσουν τον Ζόρντι να μάθει την αλήθεια. Είκοσι χρόνια, τελικά, δεν είναι αρκετά ώστε να ταφεί ένα σκοτεινό μυστικό.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΕΝΤΡΙΞ (SMUGGLING HENDRIX)
Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 92′
Παραγωγή: Κυπριακή, Σκηνοθεσία: Μάριος Πιπερίδης
Πρωταγωνιστούν: Αδάμ Μπουσδούκος, Βίκυ Παπαδοπούλου, Φατίχ Αλ, Οζγκούρ Καρντενίζ, Γιάννης Κόκκινος

H ιστορία μιας «αταίριαστης» φιλίας, που κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο Tribeca Film Festival της Νέας Υόρκης, και το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Ήρωας της ταινίας είναι ο 43χρονος Γιάννης, ένας ξοφλημένος μουσικός, του οποίου η ζωή δεν κυλά όπως ακριβώς την είχε φανταστεί. Η κοπέλα του τον έχει εγκαταλείψει ενώ οι «δανειστές» του, του έχουν γίνει στενός κορσές. Σχεδιάζει να φύγει το συντομότερο μαζί με τον αγαπημένο του σκύλο, τον Τζίμι. Όταν όμως ο σκύλος του το σκάει προς την τουρκοκρατούμενη πλευρά του νησιού, ο Γιάννης έχει να αντιμετωπίσει μια ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαγορεύει τη διέλευση ζώων στις ελεύθερες περιοχές. Εγκλωβισμένος στα κατεχόμενα αναγκάζεται να ζητήσει την βοήθεια της πρώην φιλενάδας του καθώς επίσης και του Χασάν, ενός Τούρκου έποικου, για να φυγαδεύσουν τον Τζίμι, πίσω στις ελεύθερες περιοχές.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα