back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε δίκη ο Τζόνσον για σκόπιμα ψεύδη σχετικά με το Brexit

Διαβάστε επίσης

Ο Μπόρις Τζόνσον παραπέμπεται σε δίκη για σκόπιμα ψεύδη σχετικά με το Brexit. Η δικαστής Μάργκοτ Κόλμαν έκρινε χθες ότι ο Τζόνσον πρέπει να συνεργαστεί με την προανακριτική διαδικασία. Πηγές που πρόσκεινται στον Τζόνσον δηλωσαν ότι δεν είναι δουλειά του Ποινικού Δικαίου να ρυθμίζει τον πολιτικό λόγο.

Είχε ισχυριστεί ανάμεσα σε άλλα ότι με την έξοδο από την Ε.Ε θα εξοικονομηθούν 350 εκ στερλίνες την εβδομάδα. Ο ισχυρισμός αυτός, ο οποίος είχε τυπωθεί στα λεωφορεία ως αφίσα τις παραμονές του δημοψηφίσματος έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα υπέρ της εξόδου.

Η προσφυγή πάντως κατατέθηκε από τον 29χρονο επιχειρηματία Μάρκους Μπολ ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει μέσω crowdfunding πάνω από 200.000 λίρες, όπως αναφέρει ο Guardian, για να καλύψει τα δικαστικά έξοδα. Κατηγορεί τον Τζόνσον πως σκόπιμα είπε συστηματικά ψέμματα και παραπλάνησε την κοινή γνώμη για τις συνέπειες του Brexit τόσο στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για το δημοψήφισμα το 2016 όσο και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις βουλευτικές εκλογές το 2017.

Στο μεταξύ με άρθρο του στον Guardian ο πρώην πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν εκφράζει την άποψη ότι η μεγάλη μάχη αυτή τη στιγμή στη Βρετανία είναι να “αντισταθούμε στον Νάιτζελ Φάραζ”. Σε μια ευθεία επίθεση ο κ Μπράουν κατηγορεί τον επικεφαλής του κόμματος Brexit ότι έχει αντι-μεταναστευτικό λόγο καθώς επίσης και “ενστικτώδη προκατάλειψη”. Αναφέρει ότι οι υποψήφιοι για τη διαδοχή στην αρχηγία των Συντηρητικών έχουν μια επιλογή μεταξύ να πολεμήσουν εναντίον του Φάραζ ή στο πλευρό του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα