back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σταύρος Κοντονής: “H επιστολή Καλογήρου βάζει τα πράγματα σε διάσταση εξεύρεσης συναινετικής λύσης. Ελπίζω και πρέπει να ανταποκριθεί και η ΝΔ γιατί μια τέτοια λύση θα είναι ό,τι καλύτερο για τη Δικαιοσύνη”

Διαβάστε επίσης

“Υπήρξε μια βαριά εκλογική ήττα-όχι στρατηγική-καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πυλώνας των προοδευτικών δυνάμεων, αλλά τώρα δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών. Ο πρόεδρος του κόμματος έχει τις λιγότερες ευθύνες. Υπήρξαν προβληματικές συμπεριφορές που εξέπεμπαν αλαζονεία και αμετροέπεια, γεγονός που καταδείχθηκε από τον επιθετικό τρόπο με τον οποίο εκφράστηκαν οι πολίτες”, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Αρη Τόλιο. Ο κ. Κοντονής τόνισε πως δεν ήταν μόνον ο κ. Πολάκης ο οποίος ενώ ήταν εργατικός, από τους πιο αποδοτικούς και αδίκησε τον εαυτό του, αλλά υπήρξαν -όπως είπε και άλλες συμπεριφορές που έχουν ενοχλήσει το εκλογικό σώμα.

Ερωτηθείς για το θέμα των αλλαγών στην ηγεσία της Δικαιοσύνης χαρακτήρισε ορθή κίνηση την επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης κ Καλογήρου προς τον πρόεδρο της ΝΔ και σημείωσε: “Πρέπει να μείνουμε στην επιστολή Καλογήρου που βάζει τα πράγματα στη διάσταση της εξεύρεσης συναινετικής λύσης και ελπίζω και πρέπει να ανταποκριθεί και η ΝΔ καθώς μια τέτοια λύση θα είναι ό,τι καλύτερο για τη Δικαιοσύνη”.
Ο κ. Κοντονής πρόσθεσε πως στην περίπτωση άρνησης της -αν και όπως είπε δεν πιστεύει πως θα αρνηθεί- η κυβέρνηση θα εξετάσει το περιεχόμενο της άρνησής της.

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και σε ερώτημα εάν υπήρξαν λάθος χειρισμοί, ο κ. Κοντονής δήλωσε:
“Όταν έστειλα την υπόθεση για προκαταρκτική εξέταση είχα πει ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για μεγαλύτερο σκάνδαλο και από αυτό της Siemens την στιγμή που είχε ανοίξει ο φάκελος σε όλη την Ευρώπη εκτός από τη χώρα μας και είχαν εμπλακεί χιλιάδες γιατροί και ενδεχομένως και πολιτικά πρόσωπα. Δυστυχώς -σε σχέση με τα πολιτικά πρόσωπα που διερευνώνται από την δικαιοσύνη- υπάρχει πρόβλημα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών γι αυτό και προτείναμε την αλλαγή του άρθρου 88 ώστε να μην υπάρχει πολιτική ομηρία. Η κυβέρνηση δεν είχε καμία εμπλοκή στο ζήτημα των πολιτικών προσώπων. Για κάποια ήδη έχει αρχειοθετηθεί η υπόθεση, για τους άλλους συνεχίζεται η έρευνα. Δεν είναι δυνατόν να πούμε εμείς αν θα αρχειοθετηθεί ή όχι, είναι δουλειά των εισαγγελικών λειτουργών.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα