back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ιστορικό χαμηλό για το δεκαετές ομόλογο: Κάτω από 3% το επιτόκιο

Διαβάστε επίσης

Καθοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων, καταγράφοντας, για πρώτη φορά σήμερα το μεσημέρι πτώση κάτω από το 3%.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών κρατικών ομολόγων μειώθηκαν για πρώτη φορά σημειώνοντας χαμηλό όλων των εποχών, στο 2,98%. Το πρακτορείο αναφέρει ότι, οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε μια πιο φωτεινή προοπτική για την Ελλάδα πριν από τις επικείμενες εκλογές.

Στον αντίποδα, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων αυξήθηκαν έντονα, με την Τράπεζα της Ιταλίας να προειδοποιεί ότι το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα μπορούσε να αυξηθεί περισσότερο από το αναμενόμενο.

Ιστορικό χαμηλό καταγράφει και το sread, μεταξύ ελληνικού και ιταλικού το οποίο περιορίζεται μόλις στις 20 μονάδες βάσης.

Εν τω μεταξύ, πτωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ωστόσο, ο Γενικός Δείκτης κινείται πάνω από τις 800 μονάδες, καταγράφοντας -στις 14.30- πτώση 0,91%.

Με στήριγμα το ράλι στις τιμές των ομολόγων, ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών γύρισε σε θετικό έδαφος, κλείνοντας στις 17:20 με άνοδο 1,46%, στις 830,24 μονάδες.

Σοφία Δήμτσα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα