back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΗΝΑ 9.84: “Ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ. Είναι ένα κενό που πρέπει να καλύψουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί και να μην κυριαρχήσει η ΝΔ τα επόμενα χρόνια”

Διαβάστε επίσης

2019/06/03

*Για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα με την πανηγυρική εκλογή του Κώστα Μπακογιάννη στον δημαρχιακό θώκο, το τοπίο που διαμορφώνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση μετά τον Κλεισθένη, όπως και για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση Βενιζέλου, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Νόνη Καραγιάννη, ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης.

                                             *ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

“Αναμφισβήτητα η ΝΔ κατήγαγε μια πολύ μεγάλη νίκη στο δήμο Αθηναίων. Αυτό σημαίνει αντιστοίχως μια κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που είδαμε στις ευρωεκλογές, το βλέπουμε να επιβεβαιώνεται και στις τοπικές εκλογές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει στην αυτοδιοίκηση μια κληρονομιά κατ εικόνα και ομοίωσή του. Θα δούμε δημοτικά συμβούλια που δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, όπως συνέβη και στη Θεσ/νίκη με τον κ. Ζέρβα ο οποίος εξέλεξε 7 δημοτικούς συμβούλους και 11 ο κ Ταχιάος.

Αυτό το τερατούργημα δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς φωνάζαμε στην ΚΕΔ ότι ο Κλεισθένης θα προκαλέσει αυτά τα φαινόμενα που αναδεικνύονται σήμερα. Θα λειτουργήσει η ετεροβουλία των σκοπών και θα πετύχουν το ακριβώς αντίθετο από αυτό το οποίο υποτίθεται ότι σκόπευαν και μας διαβεβαίωναν. Μας έλεγαν ότι από ένα δημαρχοκεντρικό σύστημα, θα πάμε σε ένα σύστημα συγκλίσεων και συναινέσεων και επειδή στην ουσία οι Δήμοι θα είναι μη κυβερνήσιμοι, η επόμενη κυβέρνηση θα αλλάξει το σύστημα διακυβέρνησής τους και θα εξοπλίσει το Δήμαρχο με τεράστιες εξουσίες.”

*ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

“Υπάρχει μια τάση, διαμορφώνεται ένα ψυχολογικό κλίμα. Το ΚΙΝΑΛ επιδιώκει την ανακοπή αυτού του ρεύματος και τη στροφή του προς τη δημοκρατική παράταξη και όχι προς τη δήθεν Αριστερά, αυτό τον αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος βλέπουμε ποιά αποτελέσματα έφερε σε όλα τα επίπεδα.”

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ ΣΤΟ ΠΑΡΑ 5 ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ. ΔΙΑΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΙΟΤΙ -ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ -ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση εάν ήταν όντως τόσο κάθετη, στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, η διαφορά πολιτικής αντίληψης μεταξύ του κ. Βενιζέλου και της ηγεσίας, ο κ.Καμίνης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ουδέποτε είχε την ευκαιρία να το διαπιστώσει στα κομματικά όργανα επειδή ο πρώην πρόεδρος απείχε συστηματικά. Οπως είπε: “Αδυνατώ να καταλάβω με ποια λογική λένε ότι θα γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Ζητούμενο για εμάς είναι να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικό και παραταξιακό επίπεδο και να μην έχουμε μία ΝΔ, η οποία θα μπορέσει να κυριαρχήσει στο σκηνικό, τα επόμενα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη ΝΔ εκεί που την έφερε, δεν την έφερε το ΚΙΝΑΛ και δεν βλέπω με ποιο τρόπο εμείς πάμε να γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπεύουμε το αντίθετο, να ανακτήσουμε την ηγεμονία στον χώρο που ήρθε και εγκαταστάθηκε αυθαίρετα ο ΣΥΡΙΖΑ…. Οσο για το με ποιες δυνάμεις θα κυβερνηθεί η χώρα, θα μας το πει το εκλογικό σώμα. Η ΝΔ είτε θα έχει αυτοδυναμία είτε όχι. Βέβαιο είναι ότι κάποια στιγμή θα έρθει στα χέρια μας η διερευνητική εντολή και τότε θα είμαστε σε θέση να επιβάλουμε τους δικούς μας όρους για το πως πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα.”

Για το αν θα υπάρξουν, ενδεχομένως, συνέπειες για το ΚΙΝΑΛ στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, λόγω της απουσίας Βενιζέλου από τις τάξεις του, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, εκτίμησε: “Καλό θα ήταν να πηγαίναμε με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί. Ο κ. Βενιζέλος επέλεξε να αποχωρήσει. Αυτό είναι ένα κενό το οποίο θα πρέπει να καλύψουμε και θα πρέπει να κάνουμε το παν δυνατόν, οι παρόντες πλέον, ώστε να δώσουμε τη μεγάλη μάχη για την πατρίδα μας, την δημοκρατική παράταξη και για την ηγεμονία στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Ο κ Καμίνης αρνήθηκε ότι γνώριζε, κατά την εξέλιξη της κρίσης, την πρόταση της κυρίας Γεννηματά, και είπε: “Πληροφορήθηκα την πολύ τιμητική πρόταση για μένα της κυρίας Γεννηματά, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κύριο Βενιζέλο, την οποία και αγνοούσα. Δεν το ήξερα. Δεν έχω μάθει να αποποιούμαι τις ευθύνες μου, έχω μάθει να ρίχνομαι στις εκλογικές μάχες και να διεκδικώ την ψήφο των ανθρώπων. Πιστεύω ότι στην καινούργια μάχη θα πορευθούμε νικηφόρα. Δεν είμαι εγώ η αιτία αυτής της επιλογής της κυρίας Γεννηματά.”

Ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων απάντησε και για τις προτροπές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μην αποδεχθεί την πρόταση Γεννηματά να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικτρατείας του ΚΙΝΑΛ. “Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας περίκλειστος κόσμος. Να μην νομίζουν κάποιοι σιδηρόφρακτοι ιππότες του πληκτρολογίου ότι η ζωή και η κοινή γνώμη εκτυλίσσονται λαμβάνοντας υπ όψιν τις δικές τους απόψεις και κρίσεις. Η ζωή είναι αλλού.” διεμήνυσε.

*ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Τέλος, συνεχάρη τον νέο Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και δήλωσε πρόθυμος να τον ενημερώσει όποτε ο ίδιος επιλέξει. “Είμαι στη διάθεσή του, οποτεδήποτε θελήσει, να τον ενημερώσω. Να λάβουμε υπόψιν ότι ο κ. Μπακογιάννης μπαίνει με μία πολύ μεγάλη προίκα στο Δήμο, όχι μόνον οικονομική. Όλα θα είναι πολύ ευκολότερα. Θα έχει, όπως όλα δείχνουν, μία κυβέρνηση, απολύτως φιλική προς τον ίδιο και είναι τεράστιο ζήτημα να έχεις την κυβέρνηση κοντά σου. Εγώ στα εννέα χρόνια της κρίσης είχα είτε κυβερνήσεις εχθρικές, είτε -στην καλύτερη περίπτωση- αδιάφορες. Ασχολιόντουσαν με τα δικά τους.
Δυστυχώς δεν υπάρχει πραγματική αυτοδιοίκηση αυτή τη στιγμή στη χώρα. Ο κ. Μπακογιάννης μπαίνει με τις καλύτερες προοπτικές σε ένα Δήμο που έχει διασφαλισμένους οικονομικούς πόρους, ενώ εγώ πήρα ένα χρεοκοπημένο πράγμα στα χέρια μου. Εκείνος θα πάρει ένανα Δήμο με σχέδια και μελέτες ώριμες για έργα που έχουν γίνει. Θα έχει πολιτική στήριξη από την κυβέρνηση, όλοι οι οιωνοί είναι ευνοϊκοί γι’ αυτόν και εύχομαι να τα πάει όσο καλύτερα μπορεί.”

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα