back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φόβοι για μόλυνση από μόλυβδο σε έγκυες και παιδιά στην περιοχή της Notre-Dame

Διαβάστε επίσης

Η υπηρεσία υγείας της γαλλικής πρωτεύουσας έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα μικρά παιδιά και οι έγκυες γυναίκες που ζουν στην περιοχή γύρω από τη Notre-Dame πρέπει να κάνουν εξετάσεις αίματος γιατί κινδυνεύουν από πιθανή μόλυνση από τον μόλυβδο που έχει απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα μετά την μεγάλη πυρκαγιά.

Αφορμή ήταν ένα παιδί που ζει στην περιοχή, στο λεγόμενο île de la Cité, το νησάκι όπου βρίσκεται ο καθεδρικός, στο οποίο μετά από εξετάσεις εντοπίστηκε υψηλό επίπεδο μολύβδου. Υπολογίζεται ότι πάνω από 300 τόνοι μολύβδου από την οροφή και το καμπαναριό του ναού έλιωσαν εξαιτίας της φωτιάς και απειλούν να μολύνουν την ευρύτερη περιοχή.

Αμέσως ξεκίνησε περιβαλλοντική έρευνα για να εντοπιστούν στην περιοχή οι αιτίες που έδειξαν στις εξετάσεις τα ψηλά αυτά επίπεδα και να επιβεβαιωθεί ότι οφείλεται στην πυρκαγιά της 15ης Απριλίου και όχι σε άλλους παράγοντες. Το παιδί θα παρακολουθείται στενά από γιατρούς για να καταγραφεί η εξέλιξη της υγείας του.

Για προληπτικούς λόγους όλες οι οικογένειες που έχουν παιδιά κάτω των 7 ετών αλλά και οι έγκυες γυναίκες που διαμένουν στο νησί, καλούνται να επισκεφθούν τον γιατρό τους και να κάνουν τις απαραίτητες αιματολογικές εξετάσεις.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα