back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Τεράστιες επιπτώσεις από την Κλιματική Αλλαγή

Διαβάστε επίσης

Η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί επτά εκατομμύρια πρόωρους θανάτους ετησίως τονίζει ο ΟΗΕ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με τον γγ του οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες να προειδοποιεί ότι η μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής είναι η μάχη, που εμείς οι άνθρωποι οφείλουμε να νικήσουμε.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω της κλιματικής αλλαγής ήδη έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων και η κατάσταση θα επιδεινωθεί στο μέλλον, προειδοποιεί μια νέα επιστημονική έκθεση 27 εθνικών Ακαδημιών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων είναι και η Ακαδημία Αθηνών.

Οι επιπτώσεις , όπως αναφέρουν, περιλαμβάνουν από την μετάδοση λοιμωδών νόσων μέσω των κουνουπιών μέχρι την εμφάνιση ή την επιδείνωση διαφόρων προβλημάτων ψυχικής υγείας, όπως της διαταραχής μετατραυματικού στρες, της αγχώδους διαταραχής, της κατάθλιψης και της κατάχρησης ουσιών.

Tην ανάγκη να ξαναχτίσουμε την Ευρώπη της νέας, βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία θα αποτελέσει πρότυπο για τη διαχείριση αντίστοιχων θεμάτων σε παγκόσμια κλίμακα, τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο ανθρώπινος πολιτισμός θα καταρρεύσει έως το 2050, αν δεν σταματήσουμε την κλιματική αλλαγή και δεν ληφθούν σοβαρές δράσεις την επόμενη δεκαετία για να συγκρατηθεί η άνοδος της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Breakthrough για την Αποκατάσταση του Κλίματος στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Η συχνότητα των καταρρακτωδών βροχών, που μπορούν να προκαλέσουν καταστροφικές πλημμύρες, έχει αυξηθεί παγκοσμίως κατά την τελευταία 50ετία πιθανότατα λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ασφάλειας Νερού του καναδικού Πανεπιστημίου του Σασκάτσιουαν, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Σίμωνα-Μιχαήλ Παπαλεξίου.

Η ΝΔ τροποποιεί σήμερα το σήμα της, και εκπέμπει στα social media το μήνυμα ότι «κάθε πράξη προστασίας του περιβάλλοντος είναι μία πράξη αγάπης προς τη φύση και ευθύνης προς την επόμενη γενιά».

Παρά τους εορτασμούς, το περιβάλλον βρίσκεται στο στόχαστρο των επιχειρηματικών ομίλων, είτε ως δεξαμενή ανεξέλεγκτης άντλησης πρώτων υλών, απόρριψης των αποβλήτων τους, είτε ως ένας ακόμη κερδοφόρος τομέας επενδύσεων, σχολιάζει το ΚΚΕ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα